Non sono un geologo, un idrologo o chiunque altro sia un esperto. Qualcuno sa se questa cava ha avuto un ruolo nel disastro che ha colpito Jablanica.

https://i.redd.it/qc9fdyxvxqsd1.jpeg

di benjolino

4 Comments

  1. VehicleMaleficent953 on

    Ima sve sto se radilo, tj nije radilo zadnjih 15 godina. Ovo je posljedica sistemske nemari vise stvari. Sve ce ovoga vise biti, izbori i to oni lokalni su u nedjelju.

  2. ColumbaPacis on

    Sumnjam, poprilično je daleko od glavnog područja dole. Mada može biti da je utjecalo iskopavanje, na stabilnost tla u području.

    Činjenica je da su mnoga naša naseljena područja uz rijeke locirana na mjestima podložna klizištima. Ne možeš ti reći ljudima koji tu kući imaju već 100 godina, da sad ne smiju tu živjeti. A realno, slaba nam je kontrola gradnje za ovakve stvari. I ako se gradi, posječe se šuma okolo, i onda problemi. Nego šuti i nadaj se neće nišat biti dok živiš tu, je pravilo kojim mnogi žive.

    Generalno područje u kojem su kuće zatrpane / oštećene / uništene.

    https://preview.redd.it/3zk88mqf3rsd1.png?width=1498&format=png&auto=webp&s=043dbfc1e496b47cb7cb79e2c21aa20aa5fd85c0

  3. That_Mechanic_2727 on

    Auuu k…sad je sve jasno još ja gledam od kud toliko kamenja na slikama…

  4. Pale su ogromne količine kiše za vrlo kratko vrijeme, a prije toga smo imali ljeto sa ekstremnim sušama.
    To je recept za katastrofu. Kamenolom, sječa šuma, betoniranje naravno da je sve pridonijelo trenutnoj katastrofi, sve u svojoj mjeri. Ali protiv nečega se jednostavno ne možeš boriti.

Leave A Reply