Ericsson: Il personale non si sente sicuro a Kista

https://www.affarsvarlden.se/artikel/ericsson-personalen-kanner-sig-otrygga-i-kista

di snuskbusken

5 Comments

  1. snuskbusken on

    Enligt uppgifter till Dagens Industri ska Ericssons vd Börje Ekholm ha tagit upp huvudkontorets flytt redan i fjol.

    Orsaken ska bland annat vara den ökande osäkerheten och otryggheten i området. 

    ”Personalen upplever otrygghet före och efter normal arbetstid och det kan vara knepigt att locka högprofilerad kompetens dit ut. Vi hade dessutom en rånvåg för några år sedan”, säger Per Norlander, koncernförhandlare för Sveriges Ingenjörer på Ericsson Sverige, till DI.

    Anställda som slutar sent på kvällen har enligt uppgifter till tidningen vid flera tillfällen fått eskorteras med säkerhetspersonal till tunnelbanan några hundra meter från Ericssons huvudkontor.

    https://www.realtid.se/samhalle-hallbarhet/rykten-om-ericssons-flytt-skakar-kista-underkannande/

  2. TheBoatWithADick on

    Ojoj, va sjukt om Ericsson drar från Kista! Måste verkligen bli spiken i kistan för Stockholms “silicon valley”. Och stackars KTH som flyttat flera IT inriktade utbildningar ut till Kista för att komma närmare arbetsmarknaden.

  3. Jag jobbar på Coor som också har huvudkontor i Kista, vi lämnar för Solna vid årskiftet. Flera kontorsvåningar står tomma och det känns bara som en tidsfråga innan alla företag som kan flyttar därifrån. Jag gick även på kth i Kista och kommer ihåg när vi stannat sent på studentpuben att man var lite försiktig när man skulle till tunnelbanan på natten.

Leave A Reply