8 Comments

  1. swedish_tcd on

    >För snart sex år sedan kom Ali ut ur fängelse. Sedan dess har han varit hemlös. I natt sover han kanske i en trappuppgång eller på en parkbänk. Tillgång till bostad är en skyddsfaktor för att återfalla i brott, visar forskningen. Ändå hamnar många på gatan när de friges. Och situationen blir allt värre, visar Hem & Hyras granskning.

  2. Low_Key_Giraffe on

    Folk förstår inte vikten av hjälpa folk med bostad. Spelar ingen roll om jag tycker de borde fått dödstraff för det de dömdes för. Utan en bostad är sannolikheten otroligt stor att de faller tillbaka in i kriminalitet och missbruk. Det är för samhällets skull som dessa individer behöver ha en bostad, inte för att jag personligen skulle tycka synd om dem. Folk måst släppa sitt egna ego ibland för att se till samhällets bästa. “De har inte gjort rätt för sig så rätt åt dem att bli hemlösa”, okej, men då hoppas jag det är din TV han snor här näst och inte min. För en TV kommer att snons

  3. Nibbled92 on

    Ja?

    Det är bostadsbrist i Sverige. Dömda brottslingar är nästintill per definition den kategori person som har sociala svårigheter och har svårt att söka bostad, formulera ansökningar, ta sig tid, vara trevliga på möten, komma i tid på visningar osv. På det som erbjuds

    Socialtjänst och det som nämns, frivårdskontoren har inte en bank av lägenheter som de kan plocka av och ge till alla hemlösa. Det de arbetar med är färdighetsträning för att lära sig söka själv. Har man varit bostadslös i sex år är det för att man inte har de sociala färdigheterna att få en lägenhet.

  4. Socialdiligent-2 on

    Känns som en rätt vinklad story.

    Kontaktar man socialtjänsten och följer planeringen är det mycket ovanligt att man tvingas sova på gatan. Jag har svårt att se att ett avslag på tillfälligt boende skulle hålla i förvaltningsrätten, och för det mesta är det billigare att bevilja någon form av tillfälligt kontrakt än att placera en klient på boende. Sen är det många som inte klarar av tex en träningslägenhet…

    Fel kan såklart alltid ske, särskilt i småkommuner med dåligt inarbetade rutiner. Men har väldigt svårt att tro det är så utbrett och systematiskt som de försöker få det låta i artikeln.

  5. Writer-105 on

    Nä, samhället ska såklart inte serva frigivna med lägenheter, men skulle man åtminstone kunna göra det möjligt för dem att ställa sig i bostadskö?

    Tid är ju i princip det enda de har gott om?

  6. Equivalent-Cut-9253 on

    Om de inte får boende blir det praktiskt taget omöjligt att integrera sig i samhället igen. Antar att många kan flytta in med släktingar, men om det inte går (vilket borde kontrolleras i god tid) så vore det i allas intresse att man inte sätter någon som tidigare tyckt att brott är en lösning i en desperat situation som skulle få de flesta att överväga bästa sätt att tjäna sig en snabb femhunka.

    Om man ska ha rehabilitering så kan den inte sluta så fort man blir frisläppt. Annars kan det lika gärna kvitta..

    Hur vanligt det här är har jag ingen åsikt om. Känt folk utan boende som fått hjälp med boende av soc, det har faktiskt funkat bra fast det tog lite tid. Dock så hade de inte suttit inne.

Leave A Reply