La cara signora Mugurel ha pubblicato un filmato del salone dell’auto di Bucarest, in cui presenta un’auto cinese che costa circa 27.000 euro, commentando che se si può fare in Cina, si può fare anche in Europa. E che le multinazionali (aziende) mantengono il prezzo alto per massimizzare i profitti.

Ora, ciò che Mugurel omette (a parte il fatto di aver disabilitato i commenti su tutte le piattaforme) è il fatto che anche lì le aziende cercano di massimizzare i loro profitti, non solo in Europa, e che i prezzi ridotti non rappresentano il loro desiderio di avere la popolazione automobilistica è a buon mercato. (O è troppo ingenuo, o è troppo stupido).

Poi non dice nulla sui sussidi statali alle aziende locali. Che mossa a lungo termine. Ciò non dice nulla sul fatto che alcuni anni fa il governo abbia investito nello sviluppo dell’approvvigionamento o della produzione di materie prime per le maschere elettriche per rubare l’inizio.

E ciò che è ben importante, non dice nulla sul fatto che oltre a tutto questo per avere un prezzo del genere servono dipendenti da mettere a lavorare 6 giorni su 7. 10 ore su 24. Quindi lavorate fratelli 6 su 7 7. 10/12 su 24 perché se si può fare in Cina si può fare anche in Europa. Ben fatto!!

E perché plm ha i commenti disabilitati, forse qualcuno può illuminarmi.



https://v.redd.it/dk5p0o84lssd1

di n_amFostEu

23 Comments

  1. SpareManager on

    el nici nu cumpara masina made in china. a primit bani sa faca reclama

  2. StarkZ90 on

    Pai să poate in China, daca au sclavi pe post de muncitori.

  3. Aikendens on

    3 2 1 pana cand hAuru trece de la ruble la yuani.

    Planul Simion : un BYD pentru fiecare roman, parcat langa buda din fundu curtii.

  4. Spirited_Curve8962 on

    partial are dreptate, e fara dar si poate taxa de 45% ca sa protejeze marii industriasi de automobile de pe piata europeana care se cam pisa pe consumatorii europeni … ce nu ia in calcul spartul e costul asupra pietii de munca din europa daca toata lumea cumpara CHINAAAA

  5. Advanced-Vermicelli8 on

    Parerea mea ii ca personalitatea lui adevarata era Leana si Mugur Mihaiescu ii rolul pe care il joaca

  6. pain_au_choc0 on

    Uneori ma mai cert cu cate un membru al familiei sau cunoscut in legatura cu propaganda asta.

    Toti, ma dar toti, comenteaza ce bine face Putin pentru poporu rus, ca bine e in China ca uite nu depind de americani, ca toti au casa, job, stiti voi comentariile comuniste. Ce tari sunt astia care isi iubesc tara si nu asculta de la Bruxelles ce sa manance si ce nu.

    Si acum partea frumoasa, ba toti, fara sa exclus nici macar o singura persoana, isi fac vacantele (cand au posibilitatea bineinteles) in vest. Au rude sau chiar ei sunt, la munca prin UK, Germania, Franta. Ba dar nu am auzit pe unu ca vrea sa isi faca vacanta in Rusia, China, Belarus. Also, pe langa astia sunt prostacii de il injura pe Iohannis pe facebook si il lauda pe putin fara sa gandeasca ca daca faceu acelasi lucru in Rusia aveau bilet dus pana in Siberia.

    La fel si pulifriciul asta, cand lua zecii de mii de dolari era bun capitalismul asta si libertatea la tv sa critici regiumul, acum lauda China fmm

  7. Deep_Gazelle_1879 on

    Da prețul e f bun. Nu doar la asta, dar la absolut tot, pt că CCP-ul manipulează preturile lor astfel încât produsele sa fie atractive pt export. Nu sunt expert in economie să știu cât e de sustenabil.

  8. Ok_Estate_1474 on

    Logica lui OP aplicata la telefoane:

    “ Ai Iphone? Ai Samsung? Ia mars la Motorola ca aia nu isi forteaza angajatii sa lucreze 6 zile din 7. “

  9. Responsible_Yoda on

    In China asta trebuia sa il pupe in kur pe Xi Jinping de 10 ori pe saptamana.
    Chiar, de ce nu pleacă in China aia care cred ca acolo e raiul? Nu in excursie, sa stea acolo vreo 2-3 ani. E bine acolo, lumea face masini de 27k…

  10. Sa arunce puțină lumină cine a avut experiență cu mașinile electrice chineze.

    Am observat două păreri.

    Prima e aici in Europa. Mulți le laudă ca ar fi fiabile și mult peste Tesla. Ca ce finisaje high end au mașinile precum Xpeng și etc.

    A doua părere am observat-o in Rusia, care e total opusul. Acolo a fost inundată piața cu chinezării la preț dublu sau chiar triplu față de prețurile din China.
    E un clip cu un rus, care a decis sa facă un traseu off road prin mai multe țări asiatice cu un SUV chinezesc. Era foarte entuziasmat la început și făcea mișto de sancțiunile occidentale și cum se descurca ei fără mașinile europene. iar pe la mijlocul călătoriei injura de toți dracii. SUV-ul a început sa se defecteze din ce in ce mai mult și mai des și se plângea cum umblă din service in service pe parcursul călătoriei sale.

    Apoi mai e un clip cu un chinezoi care trăiește in Rusia și făcea mișto de ruși la cât sunt de proști. Chipurile rușii cumpără mașini electrice chinezești și îmbogățește China, pe când in China aceste mașini nu prea au cerere și toți chinezii încearcă să facă rost de mașini nemțești, care sunt mult peste ce oferă industria de mașini chineză din punct de vedere al calității și fiabilității.

    Până la urmă, sunt atât de fiabile pe cum încearcă unii sa le laude, sau e doar un mit și sunt de o calitate îndoielnică aceste mașini chineze?

  11. seamasam on

    Omul care urăște imigranții și are firmă cu 99% angajați nepalezi.

  12. Side-Swype on

    Scuze op… dar aici dai cu lacune maxime man… Nu de alta dar omul are o mare dreptate… Companiile UE chiar tin preturile sus … de ce? fiindca pot.

    O piata din china isi permite mai ieftin, pe mai putin. Cum muncesc ei nu prea conteaza corporatiile nu se uita la work balance life ca si cum ar fi un Goal.

    la fel cum in orice alta industrie posturile din UE sunt usor usor inlocuite de indieni… filipinezi si dastea… preturl conteaza si costurile this is capitalism.

    Cat despre pretul mic… din pacate asta e chiar targetul. Un pret mai mic ca al pietei ca sa intre lumea… una e sa dai 27 de mii de euro alta e sa dai 40 pe entri level model…

    Si da preturile masinilor UE sunt imense, la sfarsitul zilei daca scot chinezii o masina fiabila… electrica calumea la 7000 de euro vrei sa spui ca nu ar vinde?

  13. coaiegrele on

    Eu mereu ma intreb de ce trebuie mereu sa alegem o parte? Sunt lucruri bune si in China cum sunt lucruri rele si in Vest.

    Praise the good, denounce the bad and stop being mindless fanboys to the side you think you chose.

  14. clubemotion on

    Deci domnul spune că muncitorii care au lucrat la mașina aia au salariul minim garantat, grădiniță pentru copii, sindicat, pensie asigurată și “alea, alea”? Sau fac oamenii sacrificii până când mor fabricile de automobile din Europa?

  15. patcachu on

    Am citit Mugur Isărescu si eram chiar curios sa vad ceva paralela cu inflația

  16. BedNo4226 on

    ce sariti asa…mugur, nemugur, are dreptate. A ajuns un sh Vw sa coste cat o masina noua chinezeasca. Eu as lua maine

  17. RabbiBallzack on

    “Daca se poate in China”

    Does he have no clue that the Chinese government has spent $230,000,000,000 USD to subsidize the EV market so they could saturate it and have global dominance?

  18. Artur999999999 on

    Pfaaa m-a cam “dezamagit” sincer, ma asteptam in fiecare secunda sa zica ceva de genul ca masinile astea sunt proiectate de catre dacii romani si chinezii le-au furat ideile impreuna cu Soros si americanii ca sa nu lase Romania sa se dezvolte…

  19. Ok-Childhood6389 on

    Baietii au dat-o din masini, in hulirea Chinei…ce aveti ma?

Leave A Reply