Il capo della polizia nazionale: vuole vedere il riconoscimento facciale in tempo reale (introduzione del riconoscimento facciale tramite intelligenza artificiale).

https://omni.se/rikspolischefen-vill-se-ansiktsigenkanning-i-realtid/a/PpjbnX

di Scribe9950

3 Comments

  1. Scribe9950 on

    Chat Control och nu detta. Är Sverige påväg att bli lilla Kina? 🇨🇳

    [Från omni] ⬇️

    Ansiktsigenkänning i realtid. Det vill rikspolischef Petra Lundh att polisen ska kunna använda i kampen mot den grova brottsligheten, säger hon i Ekots lördagsintervju.

    – Det är inte ovanligt att vi har en bild på den troliga utföraren, men att vi sedan inte hittar honom eller henne, säger Lundh.

    Ett förslag om ansiktsigenkänning i realtid finns färdigt från regeringens utredare, men ska kompletteras. Lundh får frågan om en sådan lag skulle kunna kränka den personliga integriteten, varpå hon svarar:

    – Det är inget som hindrar att när det blir lugnare i samhället att vi också då kan skruva tillbaka lagstiftning och annat. Det går faktiskt att göra.

  2. Någon som förstår vad de ska ha realtid till? Det känns om om de bara lägger till det ordet utan att förstå vad det betyder.

  3. AdmiraI_Ackbar__ on

    Jag skulle inte ha ett problem med det om man endast har det där folk lämnar eller kommer till landet som Arlanda eller bron till Danmark mm. Men i hela Sverige känns lite onödigt och lite för inskränkande.

Leave A Reply