Perché in questo Paese c’è simpatia per i boss mafiosi?

https://i.redd.it/2fbifgyt55td1.png

di idireyiz

22 Comments

  1. turkish__cowboy on

    kurtlar vadisi yüzünden.

    dış güçler durumun farkına vardı da şimdi kızıl goncalar’ı sürdüler. 2024 zaferini emekli maaşları falan değil, bu dizi getirmiştir. sosyoloji 101.

    fikrini yaymak mı istiyorsun? paragraflar diz, videolar çek, siyasi parti kur, meclis komisyonlarında kükre. hiçbir işe yaramaz. ancak senaryo ile işlenen kurgusal bir yapım yoluyla inandırabilirsin.

  2. MematiBanshee on

    Devletin hukuku adil olmayinca yargi dagitana saygi duyuluyor.

  3. fonnhditentc on

    Low iq başka birşey değil dünyaya baktığında aşırıcı gurupları takip edenler genelde low iq kişiler oluyor

  4. AromaticAttention618 on

    Onlara göre bir çeşit Batman karakteriler çünkü. Adalet yok ve yozlaşma var bir adam çıkıp kendisi adalet dağıtıyor

  5. Sicilya’da mafyanın oluşmasının sebebi neyse o.Toplumda adalet eksikliği olduğu için adalet ihtiyacını herhangi bir şekilde sağlayacak biri veya kurum.

  6. king_uye on

    Hapiste yatan oçlara övgü cümlesi yazan embesillerle ölümüne kapışırlar diyeceğim ama onlar rahat alır düşük iqda.

  7. KeremOsman on

    Zaten bu ülkenin kültüründe güce tapınmak var. Kurtlar vadisi çukur gibi dandik(evet dandik) dizilerde mafya kültürünün sevilmesini sağladı. 90lı yıllarda devletin sevmediği kişileri mafyaya öldürtmesi mafyayı dahada havalı yaptı. Üstüne üstlük adalette olmayınca insanların ot satan organize suç çetelerini havalı sanmaya başladı.

  8. Reasonable-Buy-3815 on

    Lan dur amk ya sedat peker hakan fidan’nın adamı hakan fidan dünyadaki Küreselcilerin adamı devlteteki ülkücüleri göndermek için bunu kullanacaklar 15 temmuz’u yaparken abd neden yarım bıraktı darbeyi Fetö maşaydı ülkücü milliyetci kadroları devlete doldurup insanları ülkücüklük milliyetcilik gibi davalardan uzaklaştırmaktı amaçları ve başarılı oldular ben soğudum bu ülkeden birçok genç gibi simdi son darbe kaldı onuda yapıp osman kavala can atalay selahattin Demirtaş ne var ne yok serbest bırakılacak lakin son baskıları kaldı bu gördüklerinizin yaşadıklarınızın çok daha kötüsünü yaşayacağız az sabredin 2 seneye cok değişecek bu ülke birçoğunuza saçma gelecek yazdıklarım ama olsun atın bir kenara veya ss alın zamanında biri yazdı dersiniz

  9. Türkiye’de bilim ve sanat ile kendini ifade etmek çok zor, iyi bir eğitim almak gerekiyor, köy enstitüleri gibi girişimler bunu sağlamış ve taşradan bile entellektüel kişiler çıkmış, ama bugün gençlerin iyi eğitim için tek seçeneği varlıklı bir aile, yani gençlerin çoğunluğu kolay olan şiddet ve kabadayı kültürünü kendine örnek alıp oradan kendi kişiliğini oluşturuyor.

    olayın nedeni yine aynı yere gelip dayanıyor, vergiler yaygın kaliteli eğitim için değil bellli vakıf dernek ve cemaatlerin seçkinlerine aktarılıyor ve gençlik harcanıyor. 25 Milyon kişi de gidip buna oy veriyor.

  10. ColdArticle on

    Düşük zeka ve eğitim eksikliği nedenlerin başında gelir.

  11. kod8ultimate on

    Sedat pekerin durumu biraz farklı aslında ama aynı saygınlıkta diğer mafya babaları varsa bilmiyorum

  12. Skeetbug on

    İnsanlar olmadıkları şeyler olmak isterler sert, ağır abi, para babası vb. Ayrıca kurtlar vadisi ve benzeri mayfa/aşiret dizileri de bu sempatinin kaynaklarından biridir

  13. I_ateabucketofpaint on

    Kişilik tarikatı. Mafya üyeleri ve suçlular sübyancılık veya kadın cinayeti gibi suçlar işlemediği sürece karizmaları ile kolayca çaresiz insanları kandırırlar.

    Sürekli kendilerini iyi hissetmek için bağış yaparlar, yetimin boğazından haram lokma geçirip sonraki gün iki Muhammed bir allah diyerek kendilerini avuturlar. Ailelerini koruduklarını söylerler ama “korur”iken yok ettikleri diğer aileler umurlarında değildir.

    “Suçlular ama biraz haklılar.”

    Makimanın dediği gibi;

    https://preview.redd.it/lvaf1ri9l5td1.jpeg?width=984&format=pjpg&auto=webp&s=c6cd0058148796faebfb6e2c8c3244c81c38e557

  14. Sengibidegilim on

    Devletten goremedikleri adaletleri sözde adalet temsilcilerinden gordukleri icin..

Leave A Reply