La discordia è vietata in Russia. Cosa ci succederà?

https://i.redd.it/niyxrlw8xjtd1.png

di CuteSpaceUwU

22 Comments

  1. CuteSpaceUwU on

    Ne zaman rusyada bir şey yasaklansa bizimkiler tek başına karar alamadığından burdada yasaklanıyo. Yani şimdi ne olcak çok merak ettim.

  2. turkish__cowboy on

    yasaklanacak dostum. hazır ele böyle bir fırsat geçmiş, tabii ki yasaklanacak. hatta muhalifler de buna alkış tutacak.

    kanziler için tekrarlayayım: discord yasal bir şirket. talep durumunda kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapıyor. hem dünyada, hem de türkiye’de iletişimini discord üzerinden yürüten onlarca, yüzlerce şirket var. depremde discord sayesinde onlarca hayat kurtarıldı.

    şimdi de durumu hatırlayalım. tüm ana akım tv kanallarında ve sosyal medyada discord’un kapatılması için dezenformasyon yürütülüyor. hayatında discord kullanmamış muhalif (!) güruh ise afgan köylüsü gibi bunu afiyetle yiyor, ciddi ciddi bir uygulamanın yasaklanmasını, özgürlüğünün kısıtlanmasını destekliyor. stockholm sendromu diyebiliriz. yasaklayın dostum, devam. yaşasın iran!

    yıllardır discord kullanan birisi olarak daha önce suça denk gelmedim. yasaklanınca ne olacak? vpn’yle girecekler, hadi o da engellensin, telegram, whatsapp, oyun chatleri cart curt bilmem nereye geçecekler. takibi zorlaşacak. halbuki discord işbirliği yapıyor, hepsi yakalanabilirdi.

    discord’un yasaklanması = steam’ın yasaklanması. bunun aması fakatı yok. discord kullanmadan online hiçbir oyun topluluğuna dahil olamazsınız. ben grafik tasarım işi yapıyorum, başkası yazılım işi yapıyor. bunları da boş ver, ne gerek var, değil mi? yapay zeka falan da kullanmayıverin, eskiden ai mı vardı? oyun da oynamazsınız veya super mario, erzurum falan oynarsınız, olur biter.

  3. Visible-Resist4009 on

    Eğer yasaklarlarsa ki bu gerçekten olası bir şey tıpkı instagramın yasakalandığı zaman gibi protesto etme hakkımız var

  4. icanthinkofussrname on

    Hala inanamıyorum solcularım bile “hadi bizde de yasaklansın” demelerini. Bu ülke bir bok çukurudur. Lanetliyorum herkesi

  5. Suspicious_Fan1915 on

    Discord’un yasaklanması zararımıza olur, discord yasaklanınca hiçbir sanalcı durmayacak. Aksine takip edilmesi çok daha zor yerlere geçilecek. Şu anda discord’u açık tutup discordla işbirliği halinde suçluların yakalanması lazım.

  6. lCharlsOfficial on

    Bir web sitesini engelleyince ellerine ne geçiyor anlamıyorum. Kullanmak isteyen zaten kullanıyor. Discord tayfa zaten ne yapacağını biliyor. Burası Instagram değil. Yasaklama gelince bir şey başardıklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.

  7. gevshekreyiz on

    hiçbir şey olmayacak. gündem olan birtakım olayların ardından hükümet discord’dan veri talep etti, discord da talep edilen verileri hükümete verdi. bu veriler aracılığıyla tutuklananlar da oldu. discord işbirliğine devam ettiği sürece kapatılması için bir sebep yok. nasıl ki twitter, instagram gibi platformlar yeni sosyal medya yasasına uyup bilgi veriyorsa discord da aynısını yapıyor. ileride hakaret davaları veya siyasi davalar ile ilgili (cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik vs.) veri paylaşmazsa kapatılma riski oluşabilir.

  8. Methvizzion on

    Discord kapanacak, Telegram’a taşınacaklar.. Telegram kapanacak, Wicked’a taşınacaklar…. Elin pedofilisinin çükünü keseceğine, zorbasını cezalandıracağına “Siz burda da kendinizi belli ettiniz, hadi başka kapıya…” diyorlar.

    Senin benim gibi NoHesi’de Assetto Corsa oynayanlar, bir nft projesi için toplananlar da göt gibi ortada kalacak.

  9. defeated_engineer on

    Roblox yasaklanırken de aynı aptallığı yaptınız. Yarın başka bir şey yasaklanırken de aynısını yapacaksınız.

  10. Lmntrix67 on

    discord kapanınca ne instagramına sabah kahvaltısını atamıyor diye üzülen pelinsu, ne de futbol haberi takip edemiyor diye hayıflanan mustafanın umrunda olur. Olan yine oyun oynayan, yurtdışından insanlarla etkileşime giren tek suçu 2024te hala bu ülkede yaşamak zorunda olan gençlere oluyor. Kapandığında Özel bu konuyu ağzına bile almaz “platformu fişlediler bile savunmaya kalksak akpliler oy vermez o kadar normalleşme çabaları heba olur” diye…

  11. Dismal_Thought9366 on

    Yasaklanması hiçbir şekilde faydalı olmaz vpn ile giremeyecekler mi ? Başka bir platformda bulurlar ? Discord’a yapılacak tek şey kimlik onaylı yaş sınırı gibi bir şey gelse iyi olur. 18 yaş altı kullanmamalı

  12. anatolianeagles on

    cok sık kullanmasamda discord gayet kullanıslı ve güzel bi uygulama. yasaklamak yerine içerisini daha güvenli hale getirmeyi tercih etmeliyiz ek olarak 13 yasındaki bi cocugun kullandıgı bilgisayar telefon tablet her zaman denetim altinda olmalı zaten

  13. Euphoric_Ad_9784 on

    Dun haber verdi Erdo Putiyle telefon gorusmesi gerceklestirdi diye. Telefonda bunu konusmuslar demek ki. “Once ben yasaklayacagim”, “yok, once ben yasaklayacagim” kavgasi yapmislar.

  14. Coffe_Seller_Son on

    Totaliter rejimler yasaklamanın çözüm olmadığını ne zaman anlayacak acaba? Hayır kötü niyetli birisi discord olmazsa telegramdan ulaşır, telegram olmazsa instagramdan ulaşır, instagram olmazsa twitterdan ulaşır, twitter olmazsa whatsapptan ulaşır. Ben anlamıyorum bu yasakların mantığını engel olduklarını mı zannediyorlar acaba?

  15. Fit_Cartographer_206 on

    Lan ben ekmeğimi buradan kazanıyorum. Geçimini sağlıyorum. 4 tane sapik grup yüzünden yeter artık. Bu gruplar her yerde kurulabilir saçma saçma konuşmayin. Yeter artık onu yasakla bunu yasakla senin boyun kısa yasakla sen sarışınınsin yasakla

  16. ArmpitStealer on

    İnşallah yasaklanmaz. Ülke dışında arkadaşlarım var ve onlarla tek konuşabileceğim yer discord. Arkadaşlarımdan ayrılırsam benim psikoloji mahvolur

  17. Vedat9854 on

    Discord’un talep edilen verileri gönderdiğini okudum biraz içim rahatladı yasaklanmaması konusunda. Tabii başımızdakilerin sağı solu belli olmaz. Dünyada milyonlarca insanın birbiriyle iletişimini sağlayan koskoca platformu bir avuç ucube ile gündeme geldi diye yasaklanmasını isteyen gerizekalı dolu sosyal medya.

  18. LongjumpingAnxiety61 on

    Diğer ülkelere suçluların bilgisini veren discord bizim ülkeyi miplemiyor
    Böyle giderse kapanır umarım

  19. kankadir94 on

    Yasaklansın ama sırf insanların yasakçı yönetime tepki göstermesi için. Bir dahaki seçime daha derin düşünsünler diye. Discord yazılım geliştirmede forumlar yeri e ve bazı programlarda destek hattı vs olarak kullanılıyor. Profesyonel Dünya’da karşılığı fazla, ben vpnle girerim. Giremeyen bir gruba ders olması için değer. Zaten böyle suç falan engellenemez.

Leave A Reply