Molto probabilmente verranno lasciati indietro perché sono bambini. Anche se questi sono quei ragazzi, va bene.

https://i.redd.it/gheq91wpbltd1.jpeg

di Hot-Designer-4848

9 Comments

  1. Wisible_Ressist on

    Orospu çocuklarının nicklerinde hayır yok tam ergen nickleri

  2. CuteSpaceUwU on

    Ebu cehil ne yapıyo orda ülmemişmiydi o…

    Şaka bir yana çocuk diyolar ama kaç yaşında tam olarak? 16-17 ise zaten olayın ciddiyetinde olmalılar 13-15 se belki sık sık gözetim altında olabilirler. Piskiyatiye gitmek gibi???

  3. gameboycollector on

    Ben o yaşlarda Nintendo Wii oyunu koleksiyonu yapıyodum şimdikiler neler yapıyo amk… Benim aklımdan bile geçmezdi böyle bi şeyi düşünmek o yaşlarda gerçi şu an da geçmiyor da

  4. Discordu görünce bir an bize de yasak geldi sandım rusyadan sonra

  5. NowWhereToRun on

    “Bateman” şimdi bu sigma kurallarına falan da inanıyordur veya insanlara “yha sen beta mısın bra” falan diyordur. Üzücü ne diyeyim, doğurup doğurup salıyorlar böyle sonra biz uğraşıyoruz. Oturmayan kişilikler, durumun ciddiyetini kavrayamama, etiklerin olmaması ve literal anlamda sosyopatlık var çoğunda. Dahası, ne zamandır anormal olmak havalı sayılıyor? Biz küçükken psikolojik rahatsızlığının olması veya en basitinden bir tık bile kesmeli biçmeli düşünenlere insanlar pek sıcak bakmazdı. Şimdi ne değişti de bu çocuklar saf kötülük oldu anlamıyorum.

  6. turkish__cowboy on

    siber güvenlik operasyonları için içişleri bakanlığı bünyesinde ayrı bir müdürlük kurulması gerekiyor. “panel” ile çalışan, insanları tehdit eden her türlü discord, telegram cart curt grubuna devlet sert bir yumruk indirmeli. caydırıcılık olursa bir daha kimse teşebbüs edemez.

    diplomatik kanallar amacıyla amerikan ve rus hükûmetlerine ulaşılmalı. kendi devletleri, discord ve telegram’a bunun yüksek hassasiyet içeren bir konu olduğunu bildirmeli. discord ve içişleri bakanlığı arasında görev gücü kurulmalı, türkiye için istisna tanınarak adli suçlarda bilgi paylaşımı süreci kısaltılmalı.

    geçmişte gördüğümüz haberlerde işbu kriminallerin yakalanmayacaklarına inanarak kanada, abd gibi ülkelerden suç işlediğini okumuştuk. fbi, rcmp, europol, interpol gibi emniyet teşkilatlarıyla uluslararası işbirliği yapılmalı, gerekirse ortak bir ekip kurulmalı. adalet bakanlığı ve us attorney arasındaki irtibat süresi kısaltılmalı. eylem tok olayı bunun için bir emsal görülebilir.

    kamuda bilgisayar mühendisi ve siber güvenlik uzmanı istihdamı artmalı. gerekirse buna hayvan gibi bütçe harcanmalı, yurtdışındaki türk siber güvenlik uzmanlarının ülkeye dönmesi sağlanmalı. altı rakamlı maaşlar verilebilir. bir daha veri sızıntısı yaşanmaması için sağlam önlemler alınmalı. devlet odtü, itü, boğaziçi, bilkent gibi üniversitelerle işbirliği yaparak siber güvenlik kürsüsü kurmalı. bu konuda akademik potansiyel genişlemeli.

  7. Typical-Expert-1263 on

    “Çocuk” dedikleri ne kadar çocuk ama? Yasal olarak <18 olan herkes çocuk, 18inci doğum gününe 1 hafta kalan 17 yaş birisi de çocuk

Leave A Reply