Ho letto questo articolo e parla di investitori stranieri che costruiscono alloggi.

Qualcuno può spiegarmi come se avessi 5 anni perché gli investitori stranieri risolveranno la carenza di alloggi a prezzi accessibili?

Questo non lo capisco. Un investitore investirebbe con l’obiettivo di trarre profitto. Non sarebbe meglio registrare le persone per le case prima che vengano costruite e ricavarne dei soldi?

Capisco che molti non possono pagare contemporaneamente il mutuo e l’affitto. Ma ci deve essere un modo migliore, giusto?

Mi sembra che sarebbe addirittura più economico perché gli acquirenti non cercano il profitto, ma una casa a prezzi accessibili per continuare a costruire la propria vita

https://www.ad.nl/wonen/steden-mikken-op-internationale-beleggers-voor-extra-woningbouw-alles-uit-de-kast-halen~a947f1d9/

di Typical-Impress1212

2 Comments

  1. Kawaii-Bismarck on

    Wat jij beschrijft bestaat in beperkte maten al. Collectief particulier opdrachtgeverschap. (CPO). De reden dat het niet veel gebeurt is omdat de wettelijke en financiële infrastructuur niet zo heel erg gemaakt is om dit soort projecten te organiseren. Voor een gedeelte ook terecht want een groot gedeelte van de moeite is simpelweg alles wettelijk in orde maken (grond vinden, bestemmingsplan controleren, iets ontwerpen dat binnen het bestemmingsplan past, de gemeentelijke ordeningen wat betreft oppervlaktes, hoogtes, breedtes, lengtes, parkeernormen, schaduwwerping etc volgen), dan heb je ook te maken met de infrastructuur die vanaf de gemeente of provincie komt, denk aan een eventueel aan te leggen straat, aansluiting op riool, water en elektra. Dat moeten die partijen ook maar weer met de gemeente regelen. Bovendien is de financiering ervan vrij lastig. Wanneer je zelf een kavel koopt en zelf een huis bouwt kan je dat laten taxeren en dan op basis daarvan je hypotheek afsluiten en bouwen. Bij een CPO moet je eerst met zijn alle alles gaan ontwerpen (dus succes met keuzes maken met zn allen) en dat allemaal laten uitwerken, en dan de financiering aamvragen individueel (met als risico dat een of meerdere gezinnen het niet rond krijgt. Wat dan met je gemeenschappelijk project en ontwerp?) Of je gaat als vereniging die financiering aanvragen maar dat doen Nederlandse banken niet. In Duitsland wel, maar daar doen ze dan weer maar maximaal 75% dus moet je de rest zelf ophoesten. Vervolgens heb je vanaf het moment dat je de financiering rond krijgt dubbele lasten totdat je eindelijk kan intrekken en je oude huis kan verkopen of opzeggen, wat jaren kan duren.

  2. HadesHimself on

    Voordat je zover bent dat je een huis aan een particulier kunt verkopen op basis van een plan moet je al heel veel geld investeren. Zeker voor woontorens en appartementsgebouwen.

    Je moet de grond kopen. Lobbyen bij de gemeente. Een architect een plan laten maken. Inspraakavonden organiseren. Milieu-effectenrapportages schrijven, etc. een offerte uitonderhandelen met de aannemer. Voor grote projecten gaan hier letterlijk miljoenen in zitten.

    Dat kost allemaal ontzettend veel. Zodra de vergunning rond is en er wordt begonnen met de inschrijving voor nieuwbouw, dan kun je al die kosten laten betalen door kopers en dat gebeurt ook wel. Maar voor een investeerder is het dan vaak ook eigenlijk al klaar. Als er alleen nog maar gebouwd hoeft te worden is het meest risicovolle deel van het project al rond.

Leave A Reply