Penso che le marce ecc. siano buone cose per mantenere alta la consapevolezza del pubblico su questo tema, ma le persone che fanno tali sforzi non sono quelle che produrranno comunque tali risultati. Cos’altro possiamo fare?

https://i.redd.it/yu05m70s7wtd1.jpeg

di Broad_Percentage1972

2 Comments

  1. Hiç.

    Neyin farkındalığı arkadaş…? Hangi farkındalığın Savcıya, Polise ve Hakime görevini yaptırmaya gücü var?

    Sanığı suçüstü yakalayan polis “savcı” talimatıyla serbest bırakıyor…

    Savcının delillerle ortaya koyduğu suçtan “hakim” beraat veriyor…

    Ağzından Atatürk düşürmeyen, televizyonlarda vızır vızır ağlayan bazı ağır ceza avukatları da hiç çekinmeden böyle tiplerin avukatlığını yapıyor…

    Hangi farkındalıkla çözülür?

    Sandık desen…

    Sandıkta da durum aynı, AKP gitsin, CHP gelsin, zihniyet değişmeyecek…

    Kamu görevlisi yüzünden zarara uğradık, Dava, İstinaf, Temyiz derken suçun üstünden 10 yıl geçti… o ceza dairesinden bu ceza dairesine Yargıtay’da top gibi atılan dosyaya verilen son yanıt: “8 yıllık zaman aşımı nedeniyle düşme – Beraat”

    Bu ülkenin olayı bu, suç işle, bir şekilde kaç, kral sensin…

  2. Hayali_Warrior on

    Kendi yaptıklarımdan bahsetmek istiyorum. Yanlış olduğunu düşünen, ya da öneri vermek isteyen varsa dinlemeye açığım.

    Okuyorum. Önce kendiniz farkında olmazsanız kimseye hiçbir şeyi temeli sağlam bir şekilde anlatamazsınız. Benim en çok ilgilendiğim alan kadın hakları ve psikoloji oldu. O yüzden o alanlarda bilinçlendim. Anlatmaya çalışsam da genelde dinlemiyorlar o ayrı. 🙂 Youtube için haremden kaçan prenses diye bir video bile yaptım. Ama içerik üretmek sandığımdan daha yorucuymuş. Ahshshsh Hitabetine güvenen kanal açıp inatla iletişim halinde olabilir.

    Sosyal çürüme tabirini ilk defa bir akademisyen sokak röportajı verirken kullandı. Ondan sonra bu tabir popüler oldu. Sorunlara ad koyabilmek ve somutlastirabilmek çok önemli. Sosyal bilimleri küçümsemek çok kötü bir şey. Gelişmiş ülkelerde bu alanlara daha çok yatırım yapılıyor. Elimizdeki en ulaşılabilir güç bilgi sahibi olmak. Bir çoğumuzun parası yok, olmayacak da. Ama pdf olarak bile bunlara ulaşıp insanlara anlatabiliriz.

    Bizi en çok uzaklaştırmaya çalıştıkları ve imajını xedeledikleri şey de bu. Düüümdüz okumak ve bilgili olmak. Eğitimi de bilerek mahvettiler. Buna karşı direnebiliriz. Mesela Ulusların Düşüşü, Turkiye’nin Geri Kalmışlığının Tarihi gibi kitaplar okuyup bunları paylaşabiliriz. Çok değerli videolar var ama az izleniyor. İngilizce’de bu konular malesef daha çok izleniyor. Kanal açmıyorsanız da en azından bu alanda içerik uretenlere destek olun. Ülke cahillestikce ve cahile saygı arttıkça ne hale geliyoruz bi bakın.

    Bunların hiçbirini yapamıyorsanız, hiçbir konuda açıklama yapmayan influencerları takipten çıkın.

Leave A Reply