Nuova legge per fermare i genitori traditori

https://omni.se/ny-lag-ska-stoppa-vab-fuskande-foraldrar/a/0V3VwG

di neocawa

4 Comments

  1. Regeringens hårda tag mot bidragsfusk tycker jag är väldigt bra! Vettig kontroll av VAB borde ha funnits för 20 år sedan, samt andra fusk som barnbidrag när barnet är utomlands till exempel. Det ska ju bli till en “Utbetalningsmyndighet”, jag undrar lite om detta är något som de sköter? Har inte hört så mycket om myndigheten alls på sistone.

    Från artikeln:
    >**En ny lag ska sätta stopp för föräldrars fuskande med vård av barn, så kallad vab. Regeringen gick i⁠ dag fram med det nya förslaget som går ut på att alla arbetsgivare varje månad ska skicka in uppgifter till Skatteverket om vilka anställda som vabbat eller varit föräldralediga. Uppgifter som sedan går vidare till Försäkringskassan.**

    >– Det handlar om föräldrar som är hemma och vabbar men samtidigt tar ut lön. Det finns såklart de som omedvetet gör fel, men det är också väldigt många som fuskar och det fusket kan aldrig accepteras, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M).

  2. progrethth on

    Känns lite segt för alla småföretagare men VAB-fusket är också förmodligen väldigt utbrett.

  3. Unhappy-Quarter-4581 on

    Jag har bokstavligen inte ens hört talas om någon som fuskat med vab. Antingen har man ett flexibelt jobb och “vobbar” eller så är man hemma och vabbar när barnet är sjukt. Om det är vanligt måste de som gör de vara helt knäpptysta om det.

  4. Bajsdoktorn on

    Folk skjuts hej villt men nu jävlar ska dessa VAB-fuskande föräldrar få det de förtjänar. Ska de inte också införa några hårdare krav så att arbetsgivare skickar in exakt tid när föräldern slutar så att inte, gud förbjude, denna HANDLAR innan han eller hon hämtar barnet på förskolan. Gärna med bifogad GPS-uträkning hur lång tid det tar med olika färdsätt att ta sig till förskolan.

    DÖDSSTRAFF TACK!

    OBS! Detta är sarkasm för dig som har iq under 70 och inte förstår detta.

Leave A Reply