Svenska kraftnät ammette: quando nel sistema elettrico aumenta la dipendenza dalle condizioni atmosferiche si deve pagare

https://www.tn.se/naringsliv/39401/svenska-kraftnat-medger-du-far-betala-nar-vaderberoendet-okar-i-elsystemet/

di Baker3enjoyer

3 Comments

  1. ICA_Basic_Vodka on

    Till precis ingen vettig människas förvåning. Det är hela akilleshälen med den “gröna” produktionen. Höga priser när det inte blåser eller solen skiner, men sedan när det gör det så rasar priserna.

    Ju mer vi bygger destå lägre blir priserna som de får betalt för sina investeringar, och desto värre blir det – så det är som att såga i den gren man sitter på – ett vindkraftverk i taget. Bygg mer = negativa priser när de genererar = inga kalkyler går ihop = bolagen går under. Demand and supply. Grundkursen.

  2. metric_kingdom on

    Jag tror att detta kommer att lösa sig på sikt, väderberoendet kommer att minska då de flesta länder har kommit ut ur den gröna dimman och förstår att det behövs en mix. Vind- och solkraft är bara dåligt när man försöker göra det till basenergi, det går inte. Som ett komplement fungerar det utmärkt.

    Polen står inför att bygga fyra storskaliga reaktorer och sex eller åtta små modulära. Man har valt plats och leverantör, så det rör på sig. Dessa kommer såklart till stor del hjälpa till att stänga ner kolkraftverk men kommer antagligen att leda till ett totalt sett ökat utbud av energi i Centraleuropa. Dessutom tittar Schweiz på att ta bort sitt förbud mot ny kärnkraft, Nederländerna planerar att bygga nytt, Frankrike bygger nytt i högsta grad, dock med fransk teknik som bör undvikas. Alla dyra och svårt försenade kärnkraftsprojekt i Europa de senaste 15 åren har berott på den franska EPR-reaktorn.

    Slutsatsen är att det rör på sig, mer energi kommer.

  3. Elrathias on

    The devil is in the details.

    Svk gick ut på linkedin med detaljen att SE4 får 8% lägre elpris på helåret. Men 6% dyrare under vinterhalvåret.

    Vilket inte är förbrukningsvägt, och med tanke på ingående värden är 8% billigare för 1500kWh under sommarhalvåret inget och femti, när det görs av med 15 000 kWh under vinterhalvåret, till katastrofpriser som nu blir 6% högre. Och sen moms på det.

    För att inte glömma de kommande lagkraven på 1. Tidstariffer på elnätsavgiften OCH 2. bonus/malus-system som kallas Effektavgift, baserad på dina tre timmar med högst effektuttag.

    Dyrare, till ÄNNU DYRARE överföring, och sen omfördelningsavgift SOM KOSTAR ÄNNU MER PÅ DET.

    HUZZAH, LÅGA ELPRISER TILL ALLA!

    kräks på fulspelet med att flytta siffror från elpris till elöverföringskostnad.

Leave A Reply