8 Comments

  1. footangiu on

    Decizie tipic big brain de la comisia europeana. Cat de greu o sa fie sa facturezi pe SRL 1…5 in loc de SRL1?

    Iar corporatiile muta in continuare profiturile unde au chef.

  2. Unlucky_Climate5194 on

    Alta miciuna! UE nu spune asta. UE spune reduceti deficitul bugetar! Cum, este treaba ta cum o faci.

  3. 88.500 de euro incasari / 12 luni e un prag f mic… Vor deveni toate magazinasele microintreprinderi
    /facepalm

  4. chathaleen on

    Faci asta abia după ce ai un sistem de taxare progresiv. Să sari de la 1-3% la 16% că ai depășit plafonul ăla bășit de €88.500, este o crimă împotriva micilor întreprinzători.

    Coaie, in ritmul ăsta, eu ca și freelancer o să plătesc același procent precum o corporație care face sute de milioane. Se numește linșatul clasei de mijloc. Doamne ferește să-ți crești nivelul de trai.

    Mă piș pe UE la acest capitol. Ne scăldăm în sărăcie, iar cum scoatem puțin capul la mal, imediat încearcă să te împingă la loc.

    Plm, am trecut de curând de pragul de 300.000 de lei așa că plătesc și tva ul de 19%… În ritmul ăsta, ajung precum un sclav. 19% aici, 16% dincolo… 50% în pizda ma-sii… Iar la urmă, rămân doar cu tija de la bumbac.

  5. MisterViic on

    Asta e o minciuna abjecta. Comisia vine cu propuneri de reduceri ale deficitului bugetar. Pe acolo se afla chestii de reducere a coruptiei, de controlul pensiilor si reducerea numarului de bugetari si a cheltuielilor bugetar.

    Dar da, luati de la IMM-uri pentru ca FMMV de pesedisti si dati vina pe Europa.

  6. daguerrotype_type on

    Dincolo de discuția de fond, daca microîntreprinderile ar trebui sau nu sa beneficieze de tratament fiscal preferențial, 88500 de euro **cifra de afaceri** ca nu vorbim de profit, e extrem de puțin. Orice industrie care se bazează pe volum nu are nicio șansă la titlul de micro.

    Personal cred ca ar fi mai bine sa fie raportat la profit ca unele activități au profitabilitate mult mai mare.

Leave A Reply