Non che non abbia Brave con adblock, ma questo deve essere contrario ad alcune normative. Pagare per non avere annunci mirati sembra qualcosa che dovrebbe essere illegale.

https://i.redd.it/rf8tc05306ud1.png

di Adisky

16 Comments

  1. WittyCrab803 on

    Upřímně tomuhle nářku nerozumím – tohle odjakživa byl a je byznys model internetových služeb zdarma. Přece si nikdo nepředstavuje, že Seznam či Google investujou miliardy a miliardy do svých (all things considered velmi kvalitních) služeb jen tak z dobré vůle. Naopak je mi celkem sympatický, že Seznam dává lidem vybrat, jestli chtějí platit penězma, nebo svýma datama – kde se bere ta představa, že by uživatel neměl platit ani jedním?

  2. TheVasa999 on

    Co přesně ti vadí? Službu ti dávají prakticky zdarma.

    Buď rád, že ti na výběr dávají a není to rovnou paywall.

  3. Me Nejvíc sere že už jsme to musel aspoň pětkrát odkliknout od tý doby co to zavedli

  4. syrarger on

    >Platit za to nemít cílené reklamy zní jako něco, co by mělo být illegal

    Na jejích webu? Ne, nemělo. Jako že mají pracovat zdarma?

  5. He_of_turqoise_blood on

    Nejsem ajťák a ptám se upřímně – co za data si oni vezmou pro cílenou reklamu? Pokud je to jen tracking toho, kam chodim, tak je mi to asi celkem jedno, ale mám pocit, že tam to asi nekončí…

  6. Abominable_Rat2244 on

    – platit za to že mi dovolej používat jejich služby by mělo bejt nelegální 

    buďto seš komouš nebo debil

  7. sacredfool on

    Je to naopak. EU stanovila, že neposkytnutí možnosti volby na sociálních sítích je nezákonné a porusuje GDPR. Dříve jsme na výběr neměli, nyní můžeme odmítnout reklamu/sběr dat.

  8. Hatchie_47 on

    Jo, všechny webové služby zadarmo jsou základní lidské právo!

  9. tfwrobot on

    Jakmile uživatel objeví adblock, nikdy se nezeptá jak zobrazovat reklamy.

  10. matony23 on

    A přitom je to přesně naopak. Volná ruka trhu způsobila, že služby na internetu jsou zdarma výměnou za cílenou reklamu. A banda tupců z evropské komise (a to jsem jinak silně pro EU) pak přišla s tím, že uživatel musí mít na výběr. Takže přesně naopak, než píšeš – je ilegální toto nenabízet.

    (Pak je tu druhá kapitola, kdy ta stejná komise nařkla Metu, že nabízet placený FB výměnou za zrušení reklam je neadekvátní, a že uživatel má mít na výběr mezi 1) Zdarma a s cílenou reklamou, 2) Zdarma a bez cílené reklamy a 3) Placené. Všichni vyberou možnost 2 a z čeho asi bude provozovatel služby platit provoz? (Metu bytostně nesnáším a zastávat se jich mě bolí na duši, přesto je to v tento moment správné.)

  11. Riseup1942 on

    Mě mnohem víc rozhořčilo vyjadřování majitele, to je dobrej jeliman…. A to mi byl sympatickej, když daroval Ukrajině snad sž dvě stovky milionů korun.

  12. deaconsc on

    EU zrovna resi stiznost/zalobu (nevim presne) na nekoho, kdo delal to same. IMO podle vysledku dopadne Seznam(a ostatni) a ocekava se, ze dotycna firma dostane po prstech. Protoze tohle porusuje pravo na svobodnou volbu a svobodna volba je takova, kde te netlaci k vyberu (at uz psychicky, ci financne)

Leave A Reply