Popolare gioco per bambini Roblox “Un inferno pedofilo”

https://www.etc.se/inrikes/populaera-barnspelet-roblox-ett-pedofilhelvete

di Gloomy_Leopard3928

9 Comments

  1. Gloomy_Leopard3928 on

    Sammanfattning:

    Investeringsanalysföretaget Hindenburg Research har publicerat en kritisk rapport om Roblox, ett populärt spel bland barn och unga.

    Rapporten kallar Roblox för ett “pedofilhelvete” där vuxna enkelt kan söka sexuell kontakt med barn via spelets sociala funktioner.

    Rapporten anklagar också företaget bakom Roblox för att vilseleda investerare om användarstatistik och för att inte tillräckligt skydda sina yngre användare. Utredare har funnit grupper där olagligt och olämpligt innehåll delas öppet.

    Roblox avvisar anklagelserna och hävdar att deras plattform är säker och att företagets finansiella rapporter är korrekta. Rapporten har väckt oro bland föräldrar, investerare och spelare.

  2. Exciting_Swordfish16 on

    Alltså.. Överallt där barn finns, så finns det pedofiler.

  3. Riktigt jävla skitspel dessutom. Ännu en anledning till varför grabben inte ska spela det. Alltid fått dåliga vibbar av det spelet.

  4. filiptibell on

    Något som även nämns i originalartikeln:

    > *Initial Disclosure: After extensive research, we have taken a short position in shares of Roblox Corporation*

    Efter att artikeln publicerades sÃ¥ förlorade Roblox ca 6% av deras börsvärde, som sedan gick tillbaks till en normalnivÃ¥ mer eller mindre en dag därefter. Det är oklart om Hindenburg Research utnyttjade deras “short”-position exakt under denna period, men det skulle inte vara förvÃ¥nande. Det är inte första gÃ¥ngen liknande artiklar skrivs om Roblox med liknande syfte.

  5. DeeJudanne on

    känns som om man har läst exakt samma artikel för flera år sedan redan fast på engelsk media

  6. QuantityExcellent338 on

    Yep. Into bara pedos utan exploatering eftersom alla spel är gjord av spelare, naturligt unga personer, så när riktiga pengar står på spel och det är obehagliga ålders powerdynamics.. aa inte så kul

  7. bananslickarn on

    Asså jag har spelat en hel del roblox när jag var yngre och hade aldrig något problem med sånt, körde bara mina spel och om man chatta med nån så gick det snabbt till Skype och då märkte man jubatt man var jämnåriga

  8. theMerfMerf on

    Nu har jag inget gott att säga om Roblox, men måste påpeka att ett institut som enligt artikeln blankar aktier och släpper kritiska granskningar också låter som en smått problematisk kombination. Så, blanka en aktie och släpp material som förmodligen kommer skada företaget aktien är knuten till, det låter som manipulation som i andra fall skulle dra till sig diverse finansinspektioners ögon.

Leave A Reply