Buongiorno, ieri ho ritirato la macchina in assistenza, è andato tutto bene, ho percorso circa 30 km. Stamattina stavo uscendo di casa e dopo circa 400 metri quando andavo a circa 70 km/h ho iniziato a fare strani rumori e la macchina ha iniziato a vibrare, ho iniziato a frenare lentamente e ho fatto inversione a U nel punto più vicino della strada. strada per evitare di rimanere sulla strada e mentre giravo a velocità, ho sentito qualcosa e sapevo già che la mia bici si era staccata… sono sceso e con orrore ho scoperto che la bici era trattenuta solo da un bullone , ho appena tirato fuori l’altro bullone con la mano e ne ho trovati altri due lungo la strada e uno in assoluto, penso che si siano dimenticati di stringere le viti al servizio, le viti hanno un filo un po’ ritorto al centro, il la ruota si è usurata in quel momento ed è da demolire (vedi foto). Lunedì, ovviamente, andrò in officina in mattinata per denunciare l’accaduto. Ma voglio sapere cosa possono dirmi a riguardo e come risolverlo. Capisco che tutti commettano errori, ma ora la domanda è come se ne occuperà il servizio. Per fortuna mi è successo vicino a casa mia e non da qualche parte sull’autostrada senza pedaggio a 130.

https://i.redd.it/kae8z8n7gbud1.jpeg

di gebino

10 Comments

  1. Gold-Ad9105 on

    Je zvláštní, že se ti to neprojevilo rovnou, jak jsi jel ze servisu. Nemohl ti to někdo povolit třeba před domem? Kde parkuješ v noci?

  2. technically-fine on

    Neřeknou ti na to nic. Bohuzel jim nemáš jak dokázat jejich chybu. Řeknou ti, že sis šrouby uvolnil sám nebo to udělal někdo jiný.

  3. TheNoon44 on

    A nemas nahodou povinnost si to pred kazdou jizdou zkontrolovat?

  4. MegaBattleJesus69 on

    Nejspíš s tím nezmůžeš nic. Mně vždycky v každým servisu říkali, abych po několika kilometrech šrouby zkontroloval, případně dotáhnul.

  5. One_Thicc_Layer on

    Po výměně kol po několika km znovu dotáhnu momentovým klíčem a je po problému, ale teda měním si to sám.

    Nezmůžeš nic, mohl ti to povolit někdo v noci před barákem. Od toho je předvýjezdová kontrola.

  6. Jake_2903 on

    Ja som si raz dal vymeniť gumy na vabete lebo sa mi nechcelo a zabudli pripevniť brzdu k rámu.

  7. ZulejkaV on

    Obvykle na faktuře ze servisu bývá napsané, že si máš je máš po 100km (nebo 50km, nevím přesně) dotáhnout.

  8. vojtech_marek on

    Mě se kolo povolilo asi po 200km, předtím bylo dotažené momenťákem ..

    Moje kolo dopadlo ještě o něco hůře než tvoje, ale když mi to v servisu přezouvali, tak se ptali “Levé přední co?”. Prý se to prostě občas stane že se povolí.

    Prostě to chce při podezřelém zvuku vystoupit a zkontrolovat všechno…

  9. Parking_Cress_5105 on

    V pohodě, mě kolo upadlo, naštěstí auto spadlo jakoby do kola tak ho stačilo zvednout a kolo zpět prisroubovat.

    Jak se to stalo? Auto se dalo do pneuservisu ať dají na druhou sadu disků nové zimní pneu a ty kola pak dají na auto. Bohužel se k diskům dala i krabička s náhradními šrouby z jiného auta. Čekal by někdo že použití šroubů z Peugeotu 406 facelift na Peugeot 406 před faceliftem bude problém (naopak to není problém) ? Asi nikdo, borec to šrouboval pneumatickým utahovákem a tak si nevšiml že všech 20 šroubů drží na jeden závit. Vydrželo to 20km.

    Všechny lite disky na 406 měly rovnou dosedaci plochu a aby s těmi stejnými šrouby šla použít plechová rezerva, tak ta plechová rezerva byla speciální, běžně mají kuzelovou. S faceliftem si řekli že to vyřeší, rezerva je klasický plechac s kuzelem, a kolové šrouby s rovnou dosedaci plochou mají rozšířený prostředek který slouží jako kužel pokud se použije rezerva. Ale už nejdou použít na prefaceliftova kola, problem je ze jsou si ty šrouby fakt hodně podobné.

Leave A Reply