Secondo l’ultimo sondaggio di Metropoll Research, la percentuale di coloro che pensano che ci sia un divario di opposizione in Turchia è del 72%. "Pensi che ci sia un divario di opposizione in Turchia?" I più alti tassi di risposte alla domanda si sono avuti tra gli elettori dei maggiori partiti di opposizione, CHP, DEM e İYİ.

A questa domanda hanno risposto sì l’81,4% dei membri del partito DEM e il 75% dei membri del CHP. Il 75% dei membri del partito İyi ha affermato di ritenere che ci sia un divario nell’opposizione.

La percentuale di coloro che affermano che non vi è alcun divario con l’opposizione è stata misurata al 23,1%. Di conseguenza, il 25% dei membri del CHP ritiene che non vi sia alcun divario nell’opposizione.

Questo tasso è stato calcolato come il 26,2% per l’AKP, il 26% per l’MHP, il 23,9% per i partiti İYİ e il 14% per i partiti DEM.

https://www.sozcu.com.tr/muhalefetin-canini-sikacak-anket-p88674

di Swimming-Purchase-88

4 Comments

  1. turkish__cowboy on

    doğru, bir muhalefet boşluğu var. ancak sinir bozucu derecede yüksek seçim barajı ve hazine yardımı gibi etkenler temsiliyeti engelliyor. muazzam paran, nüfuzun, ünün yoksa başarılı olamıyorsun. bu yüzden chp hariç tüm siyasi partiler kişi partisidir.

    ayrıca diyelim bir siyasi parti kuruldu, gençler gönüllü olacak mı? teşkilatlanma çalışmasında yer alacaklar mı? eğer cevap hayır ise meydan yine kek-kahve ikilisiyle geçinen yaşlılara kalıyor ve söz hakkı da ona ait oluyor. yani burada muhalefet eksikliğinden çok katılım eksikliğinden söz ediyoruz.

    z kuşağının cahilleştirilmesi ve yobazlaştırılması kapsamında apolitik bir nesil hedefleniyordu, ve başarılı da oldu. gençler üçüncü yol istiyorlar, ancak bunun için çaba gösteren yok. gençler arasında zafer partisi popüler ancak etkisi toplumun diğer kesimlerine tesir edemiyor, çünkü kimse kapı kapı gezip zafer partisi’ni tanıtmıyor.

    siyasi parti kurmayı geçtim, bugüne kadar muhalefetten şikâyetçi olan herkes chp’ye girse ve kariyer basamaklarını yükselse değişim mümkündü. her zamanki gibi söylenmeyi tercih ettik.

  2. KeremOsman on

    Bana göre ana muhalefet muhalefet yapma konusunda değil yönetme konusunda başarılı. Yani Özgür Özel akpyi iyi eleştirmiyor ama İmamoğlu ibbyi iyi yönetiyor.

  3. Maalesef bu değişmediği sürece muhalefetin adayı başkanlığı kazansa da mecliste çoğunluk Cumhur ittifakında olacak. Erdoğan merkez sağdaki bütün rakiplerini ya AKP’ye yamadı ya da saf dışı etti. Bu baskı ortamında da yeni bir merkez sağ partinin çıkması zor.

Leave A Reply