Dopo il caso NORDIS, abbiamo analizzato tutte le aziende rumene nel settore dello sviluppo immobiliare. Un terzo del fatturato sembra trovarsi in una situazione simile: i clienti hanno versato anticipi per 7,7 miliardi di lei

https://republica.ro/dupa-cazul-nordis-am-analizat-toate-companiile-din-romania-din-sectorul-dezvoltatorilor-imobiliari-o-treime

di BentudeSoli

9 Comments

  1. DarkINFINITE24 on

    One can only hope ca dupa acest eveniment sa avem un set de legi care sa reglementeze acest sector imobiliar. 🙏

    Nevermind, psdnl e la guvernare si nu vor supara apropiatii chiar acum inainte de alegeri.

  2. enigbert on

    cifr reala a avansurilor trebuie sa fie mai mica. Din ce inteleg eu suma de 7.7 miliarde e de fapt totalul datoriilor pe termen scurt si autorul a presupus ca majoritatea datoriilor pe termen scurt sunt avansuri de la clienti. Dar oare nu pot fi si multe alte chestii? credite bancare pe termen scurt, facturi neplatite, obligtiuni si alte feluri de imprumuturi?

  3. Total_Square_8280 on

    Same shit ca in China cu Evergreen doar ca la o scala mai mica

  4. Legislația trebuie ajustată pentru că este prea permisivă cu cât poate fi avansul și cum poate fi folosit el. Parese că va avea loc o astfel de ajustare, dar asta va duce la o încetinire a ritmului de construcție. Nu e rău, e foarte bine să se construiască ca lumea. Însă cine aștepta o scădere a prețurilor la apartamente să nu mai aștepte că nu se va întâmpla prea curând acum că ridicarea ansamblurilor rezidențiale va necesita resurse și mai mari din partea dezvoltatorilor.

  5. dev_imo2 on

    Cum au analizat ei treaba asta? Avansurile nu se contabilizeaza ca cifra de afaceri asta stiu sigur. Iar datoriile pot fi catre furnizori, actionari, investitori etc. exista date publice cu o defalcare a structurii datoriei?

    Iarasi o intrebare ca nu stiu, avansul e inregistrat contabil ca o datorie?

  6. CatalinRmc on

    Stie cineva de unde a luat datele acestea? Sunt curios care sunt acele companii

Leave A Reply