Băluță ha iniziato ieri sera i lavori di restauro del Planșeu Unirii, senza l’approvazione del PMB. Nicusor Dan va a demolire le recinzioni

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/baluta-a-inceput-azi-noapte-lucrarile-pentru-refacerea-planseului-unirii-la-care-renuntase-acum-doua-saptamani-2967231

di Impossible-Ad-3586

6 Comments

  1. Impossible-Ad-3586 on

    Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni dimineață că a început „lucrările de refacere din temelii” a planșeului de la Piața Unirii, distribuind imagini cu muncitori care montează noaptea garduri de protecție în zonă. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Băluță spunea că se retrage din acest proiect, care urma să se întoarcă la Primăria Capitalei, acuzând că este blocat de Nicușor Dan. Primarul Capitalei afirmă că va merge să demoleze gardurile montate de primarul Sectorului 4.

    **ACTUALIZARE 11:36** Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat luni că a obținut autorizație de la Primăria Sectorului 3, pentru că, afirmă el, Inspectoratul de Stat în Construcții a stabilit că zona se află în administrarea Sectorului 3.

    De asemenea, el a mai spus că există mai multe argumente pentru care s-a emis autorizație pentru lucrări în regim de urgență, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă planșeul. Planșeul Unirii nu aparține Primăriei Capitalei, ci Ministerului Mediului, a mai menționat Daniel Băluță, adăugând că are aviz de Administrația Apele Române pentru începerea lucrărilor. „De ce în 2022 lucrările de la Planșeul Unirii erau urgente pentru primarul general Nicușor Dan, iar acum nu mai sunt?”, a întrebat Daniel Băluță.

    El l-a mai acuzat pe Nicușor Dan că a falsificat documente oficiale, trecând Primăria Capitalei ca proprietară a planșeului, deși în cartea funciară lucrurile stau diferit.

    **ACTUALIZARE 11:33** Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a început lucrările de la Piața Unirii pe baza unui aviz de la Primăria Sectorului 3, potrivit Digi24. De partea cealaltă, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va merge cu Poliția Locală la Piața Unirii pentru a demonta gardurile „amplasate ilegal de Primăria Sectorului 4”

    „Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, participă la ora 12:30 la acţiunea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti de demontare a gardurilor amplasate ilegal de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii”, a transmis luni Primăria Capitalei.

    **Știrea inițială** „Punem în siguranță centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experți și declarată un pericol public. Lucrările se derulează într-un spațiu deja securizat și NU VOR AFECTA circulația rutieră sau pietonală! Dincolo de orice discuție, siguranța oamenilor este și va rămâne prioritatea numărul 1 pentru noi, cei din Sectorul 4!”, a transmis Daniel Băluță luni dimineață, într-un mesaj pe Facebook, însoțit de imagini cu muncitori care montează noaptea garduri de protecție în zona Pieței Unirii. El susține că zona reprezintă un pericol, menționând că a colaborat cu mai multe instituții ale statului pentru a începe lucrările. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, Daniel Băluță declara că renunță la refacerea planșeului de la Piața Unirii și că lucrările vor reveni la Primăria Capitalei, „care a blocat lucrările necesare”.

    „Am inițiat procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii. În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona”, spunea Daniel Băluță la începutul lunii octombrie.

  2. istareatpeople on

    Știu eu un băiat cu o ranga care sa îl ajute dacă e la dărâmat. Mai ales ca are ceva timp liber acum ca nu mai e prezodentiabil

  3. Financial_Loan1337 on

    Cica ISC a stabilit unde se află lucrarea :)) Pai ISC are astfel de autoritate / competență?

  4. Theolteanwork on

    Băluța : “siguranța oamenilor este și va rămâne prioritatea numărul 1”
    toți muncitorii nu au casca de protecție, e de felicitat totuși ca au restul (papuci veste si mânuși), dar când manipulezi marfa cu un utilaj principalul element de protecție e casca

  5. FlashyEducation2833 on

    Cât costa refacerea asta? Ca nu inteleg pt ce se cearta astia?

Leave A Reply