44 Comments

  1. osbircicavus on

    kraldan çok kralcı olmak böyle bir şey tayyip bile böyle laflar etmiyor küçük enişteyi kim gazlıyor aq

  2. DisclosedIntent on

    Şunu söz sahibi yapan şu halkın burnunun boktan kurtulmaması kadar normal bir şey olamaz…

  3. Bankalar nah eder
    Bundan böyle akpye bankalardan destek gelmez
    çünkü akp bunların işine köstek oluyor

  4. Beginning-Lunch-313 on

    Benim teklifim de şu: Destici yüce divana gönderilsin ve yargılansın. Milletle dalga geçmenin hesabını versin

  5. Prudent_Campaign_909 on

    olum ne kartmış lan ahahaha muhabbete bak ya 😂😂😂

  6. grikfrommongolia on

    750 tl nin kimin cebine gideceği az buçuk belli oldu sanırım

  7. Metakylaxoden on

    Kes lan! Önce senın kızının torpili iptal edilsin hırbo

  8. kesin bu dahiyane fikri bu verdi o yüzden ölümüne savunuyor

  9. PlusIndication8386 on

    Sadece başlığa bakarak yorum yapılmaması adına söylenilen şeyleri aşağıya kopya-yapıştırıyorum:

    ***”Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır:***  

    ***Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, “savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan”, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz.”***

    Benim yorumum: O zaman lineer bir formül koyun. Mesela [kredi_kartı_limit] x 0,0075 gibi. O zaman 500.000 lira kredi kartı limiti olan vatandaş 3750 lira, 3000 lira kredi kartı limit olan vatandaş da 22,5 lira öder. 100.000 lira barajını yapıp da bu baraj altına sığınanları hırpalamaya çalışmanın bir anlamı yok. Bu düzenlemede şöyle bir saçmalık var sanki; eğer anladığım gibiyse bu düzenleme sadece bir kredi kartı barajı limit oluşturmuyor aynı zamanda daha fazla sayıda kredi kartı alımı için bir teşvik oluşturuyor. Düzenlemeyi ayrıntılı okumadım.

    Devlet denetleme yapsın özel sektör de işini yapsın. Kimse kimsenin işine karışmazsa güzel olacak ve sistem sorunsuzca çalışacak.

    Almanya’da da buna benzer bir örnek var son paragrafımda ondan bahsedeyim. Uçaklarda karbon vergisi gibi bir şey getirdiler. 2025 başında Almanya bağlantılı uçuşlarda koltuk başına 15 eur gibi bir vergi alınacakmış. Tepki olarak Ryanair, Almanya bağlantılı bir çok uçuşunu ve rotasını iptal etme kararı aldı. Almanyanın uçak firması Lufthansa ise zaten bitmiş. Buradaki olay nedir yani kimse uçmasın mı? Dolaylı yoldan turizm ve diğer sektörleri etkileyecek saçma bir karar. 1 kazanalım derken 5 kaybedecekler.

  10. Sweet-Abrocoma-3139 on

    Stagflasyon nedir ne değildir bilmeyen daha terim olarak bile okuyamayacak ahmaklar parti başkanı olursa ne olura güzel örnek

  11. atrasllhaan on

    Bütün kutsallarına (fonlandığı paranın cinsi) söveceğim ama ağızımı kirletmeye değmez.

  12. Zeitnvell on

    Bakkalda kasaya bakamayacak adamların konulduğu yerler. Ne dese şaşırtmaz

  13. Key_Credit8469 on

    Dediğim dedik astığım kestik bu ne ya kuzey kore mi burası kendinize gelin. Bankaya borcun vergisimi olur amq. 22 sene sonra gelinen durum bumu vereceğimiz 20 dolaramızamı kaldınız yazıklar olsun.

  14. SharpEssay5991 on

    Biri de çıkıp demiyor ki vergi gelirden alınır borçtan değil. Kredi kartı limiti borçtur, potansiyel borçtur hatta. Borçtan vergi alıyor adamlar.

  15. -weirdcore on

    Şu adamın parlamentonun önünden geçememesi lazım bu zekayla ama işte canım ülkem…

  16. Nomrukan on

    ***”Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır:***  

    ***Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, “savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan”, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz.”***

    Lafa geldi mi “Dışarıda yeme, içme, çayını evinde demle” ama işine geldimi de “Dışarıda bi çay parası”.

    Ulan şirketlerden yüz milyonlarca lira vergi borcu siliyorsunuz, sadece şirketlerden o sildiğiniz vergi, tüm dünyada var olan bütün Türklerden alacağınız 750 liradan bile fazla be.

    Maaşı kazanırken gelir vergisi ödüyorum, harcarken istisnasız her şeye KDV ödüyorum, lüks saydığınız şeylere ÖTV ödüyorum, arabam var diye MTV ödüyorum (Hatta bida öde diyorsunuz bir daha ödüyorum) her şeyin vergisini ödüyorum ama 750 liralık vergiden kaçındım diye (Kaçırmak değil, kaçınmak, mesela yeni telefon almamak da vergiden kaçınmaktır) ne vatan hainliğim kaldı ne teröristliğim kaldı ne Ermeniliğim kaldı ne Yunanlığım kaldı. Neymiş, savunma sanayisinin gelişmesine engel oluyormuşum. Vay anasını sayın seyirciler vay.

  17. Quex-3254 on

    milletvekilleri yaz tatili boyunca doğuda nöbet tutsun 🤪

  18. darknightrain on

    Hadi bu ay senin maaşın yarısını mehmetçik vakfına bağışlayalım desen tavşan gibi seke seke kaçar

  19. Kamachio on

    kart benim para benim borç benim. çok umursuyorsan bağışla maaşının bir bolumu.

  20. melon1musk on

    Kendi kartımla ne yapacağımı sana mı soracağım orospu evladı

  21. uniquewizards on

    Kızını meclise torpille soktu bu !!!
    Yaptığı kanunsuzluk ama yargılanmoyor hesap sorulmuyor!!

  22. aeneas_cy on

    Kulluk adamın içine işlemiş, bireysellik kavramı o tayfaya çok uzak.

  23. cartophiled on

    Dolar milyonerlerinin vergi borçlarını affetmeseydiler, vergi kaçıranı salmasaydılar. Vatandaşlıktan çıkarsınlar da biz de vergi, sağlık sigortası ödemeyelim en azından. Hiçbir hizmet verdikleri yok zaten, biz bize yetiyoruz.

  24. KuroNekoX3 on

    Adam meseleyi anlamıyor. Millet vergilerin kendine kullanılmadığını düşündüğü ve zaten yeteri kadar vergi verdiğini düşündüğü için bu konudan rahatsız. Bir de böyle sinsi sinsi kenardan köşeden vergi alma çabaları vatandaşı daha da öfkelendiriyor. Gelir ve vergi adaletsizliği de cabası.

  25. Pikachu-sama on

    Vergileri %100 üstüne zamn yapanların milletvekillikleri se dusurulsun

  26. Party_Low3136 on

    Millet yılda bir ton KDV ve ÖTV ödüyor, 750 liralık tabiri caizse haraç’ı ödemediği için vatanına sahip çıkmamış oluyor Allah’ın lavuğu seni

  27. Bu adamı hayat boyu mutelamak istiyorum hiç bir yerde görmek istemiyorum. Keşke öyle bir teknoloji olsa

  28. 5x3matrix on

    En çok rüşvet yiyenlerin tüketim limiti yüksek oluyor doğal olarak. Dolayısıyla 100 binden bazla rüşvet alma limiti olanlardan rüşvet almasalar bile 1,000 vergi alınsın. Aynı mantık amk. Harcamadığın ve senin olmayan paraya vergi varda, yemediğin yada yiyip de harcamadığın rüşvete niye vergi yok. Hapse girmiyorsun, bari vergi ver.

  29. Bide bu çıktı te Allahım yav sen kimsin ya kraldan çok kralcı olmayın

Leave A Reply