https://anlatilaninotesi.com.tr/20241015/bakan-simsek-canli-yayinda-konustu-ozellestirme-idaresi-kamu-araclarinin-satisina-baslayacak-1089237162.html

“Il Ministro del Tesoro e delle Finanze Mehmet Şimşek ha parlato per la prima volta del pacchetto di risorse aggiuntive per l’industria della difesa. In una dichiarazione sulla detrazione di 750 TL dalla carta di credito, Şimşek ha affermato che nemmeno un centesimo del pacchetto andrà al bilancio. Ministro Şimşek, "Non possiamo restare sordi alle critiche. Il Parlamento tiene conto delle valutazioni ricevute." ha detto.

“All’inizio degli anni 2000, l’industria della difesa era molto piccola. La Turchia approvvigiona oltre l’80% del proprio fabbisogno dall’estero. Oggi è completamente invertito. 3.500 delle nostre aziende producono attrezzature per l’industria della difesa. Verrà costruita la cupola in acciaio. Verrà istituito un sistema di difesa aerea per proteggere il Paese. Questi sono sistemi costosi. Investiamo denaro negli aerei di quinta generazione da molto tempo. L’abbiamo prodotto e ha iniziato a volare. Il motore è da migliorare. Ci sono più di 1000 progetti. Ciò richiede risorse. Si è verificata una richiesta di risorse aggiuntive. Abbiamo affermato che, mentre forniamo sostegno all’industria della difesa quando c’è una domanda di risorse aggiuntive nel settore della difesa, il bilancio è impegnato a sanare le ferite del terremoto. L’industria della difesa ha bisogno di risorse. Abbiamo detto che, mentre combattiamo l’inflazione, dovremmo evitare aumenti delle tasse che aumenterebbero l’inflazione. Sono state preferite le commissioni basate sulle transazioni. Ci sono questioni in discussione, dipende dal Parlamento Supremo. C’è un fondo per l’industria della difesa, le risorse andranno qui. Questo pacchetto è stato preparato interamente per fornire risorse al fondo per l’industria della difesa. Finora avremo trasferito risorse per il terremoto 2.500 miliardi di lire. La nostra nazione non dovrebbe avere alcuna preoccupazione riguardo a questo problema. C’è la guerra intorno a noi, dobbiamo proteggere il Paese. Non è politicamente appropriato prendere questo e portarlo su altri canali. Non possiamo mai restare sordi alle critiche. Il Parlamento tiene conto delle valutazioni ricevute. Non si tratta di un pacchetto di misure predisposto per esigenze di bilancio. In linea di principio, non ritengo che i fondi fuori bilancio siano corretti. Servono dei fondi”.

https://i.redd.it/0wvb1yjtyvud1.jpeg

di mertkksl

35 Comments

  1. mertkksl on

    Bu tarz üstü kapalı “hazineye bir kuruş” gitmeyecek diye üstünkörü güvenceler verilmesi yerine, para akışını ve her kuruşun nereye aktarıldığını websiteler üzerinden halkın önüne transparan bir şekilde sunsalar ne güzel olur değil mi? Geçmişteki o kadar paranın puf 💨diye ortadan kalkması bu açıklamaları yetersiz kılıyor.

  2. architecTiger on

    Deprem vergilerinizle pek çok kubbeler kuruldu biliyorsunuz.

  3. GreenInternal3440 on

    Vermezsek ne olacak? S-400 işe mi yaramıyor a. Q?

  4. SunsetBread on

    bütün o paranın savunma sanayiye değilde ceplerine gideceğine adım gibi eminim.

  5. matrimc7 on

    Kac para oldugu umrumda bile degil, donem borcumu odeyip 98Bin e dusurecegim kart limitimi. Yandas milyarderlerin vergi borcunu silip vatandasa bu muameleyi yapamazsiniz. Miktarda degilim, size 1 kurus bile vermek istemiyorum. O para diyanette orta olcekli bir yoneticinin makam arabasinin benzinine gitmeyecek sanki.

  6. KomutanLogar12N on

    Kredi kartlarından aldığın 750 lira koskoca çelik kubbe sistemine mi yetecek

  7. -weirdcore on

    Türkiye bir NATO ülkesi. Türkiye’ye kimse saldıramaz. Böyle fakir bir halkın zaten az olan parasını böyle gereksiz bir şeye harcamanın hiçbir mantığı yok.

  8. Such-Molasses-5995 on

    Ya tamam alsın helali hoş olsun sonuçta devlet benim kızdığım kredi kartı limitini özellikle yükseltmeyin dememe rağmen 160 bin yapılmış . Yılbaşından sonra vergimi öder malum yeşil yonca 🍀 bankasına 2 bin kira kredi kartı aidatını öderim ama sonra ben bu bankayla mevzumu kapatırım

  9. AromaticAttention618 on

    Doğru mu anladım? milli savunma için çekilen paranın BİR KISMI İLE milli savunma sistemi kurulacak. İyiymiş

  10. siktir git. daha kılıçlı cahil imamın altından a8 i alamadın amk.

  11. Jagus_051 on

    Kaldırımda yürüme vergisi ne zaman gelecek en onu söyle.

  12. Positive-Schedule901 on

    Kanuna gore o 750 tl ile isterse 1000 tane daha çakarlı mercedes alır, kimse hiçbi şey diyemez

  13. Kebab_Engineer on

    Ben inandim ve ikna oldum. Tabi bizim celik kubbemizin digerlerine gore daha iyi olmasi lazim. Umarim reyiz ulkenin uzerine gercekten kocaman bir celik kubbe yaptirir. Kocaman da megafon butun dunyaya bangir bangir ezan okur. Su an bu paranin davunma sistemine aktarilacagi ile ilgili kafamda hic suphe kalmadi. Tesekkurler diger sacli adam.

  14. stephenredstone on

    Bazen aklıma kötü şeyler geliyor. Mesela tosuncuk olayı gibi. Bir kaç fabrika ve bir kaç ürün görüyoruz. Bunlar gidince bir bakıyormuşuz hepsi boş. Binlerce fabrika aslında 10 fabrika, uçaklar seri üretime geçmemiş, çelik kubbe dediği ise sadece proje gibi.

  15. Siktirin gidin. Kredi kartı borçtur, borcun vergisi olmaz, gelirin olur.

  16. AbondenedZeus on

    Kıç kadar İsrail demir kubbe için 10 adet batarya kullanıyor tanesi 50 milyon dolardan 500 milyon dolar yapar, İsrail’in 37 katı olan Türkiye’de 100 bin liranın üzerinde limiti bulunan 5 milyon kişi olduğu düşünülüyor herkesin ödediği senaryoda da bu 110 milyon dolar yapar, kendisi bir kısmıyla yapacağımızı söylemiş ama görmezden gelsek bile İsrail kadar alanı kapsayacak bataryanın parasını toplamamız 5 yıl, o da kur sabit kalırsa iddianın gerçekçiliğini buradan anlayabilirsiniz.

  17. Hakkology on

    Maaslardan alınan vergiler nerede ? Deprem vergileri nerede ? Ne kadar aciz bir ülke ve ekonomiyiz ki bize raporlanmayacak bir demir kubbe yapımını kredi kartı borcu olanlardan istiyoruz.
    Sanıyorum otv de depremden sonra gelmişti, şimdi anamızı ağlatıyor. Vergi çıkartıp ileri dönemde can yakmayı en iyi bilen parti akpartidir.

  18. donquijiote on

    Adamlar her olaydan sonra pamuk eller cebe diyor.

    Deprem olur para, komşu savaşır para. Sülün Osmanı geçtiler yeter artık bi aralaşın yav.

  19. kilerbox on

    Bak o para çelik kubbeye gitmezse ağzının kubbesine salıncak kurar sallana sallana sıçarım sayın mcqueen, anlaştık mı?

  20. Kebabini on

    Vergi borcunu sildiğiniz kankalarınızdan isteyin o parayı. Bizim şu zamana kadar verdiğimiz vergilerle ülke sınırından her giren kuşu takip edecek sistem kurulurdu, onun yerine birilerinin lüks hayatını karşılamak için kullanıldı. Şimdi alınacak verginin yine aynı şekilde kullanılmayacağını kimse inandıramaz.

  21. lung_time_no_sea on

    Yerli halkı enflasyonun düştüğüne inandırmalıyız. Diyen adam değil mi bu.

  22. imtrankobuskapanplus on

    Ben kredi kartımı kapatayım da sen ne yarrm yiyosan ye

  23. EmrecanSh on

    Bir türlü ikna olamıyorum yahu. 

    – Vergi konan şey gelir değil, gider değil. Hiçbir şey değil. Bir bankanın kafasına göre belirlediği “harcama limiti”. Yani ben 100000 lira harcayabiliyorum istesem. Ama harcamıyorum. İhtiyacım yok. Bir gün lazım olur mantığı ile kenarda tutuyorum. Buna nasıl ve neden faiz yazılır ki?
    – “Allah kuran çarpsın ki o para savunma sanayisine gidecek” diye açıklama mı olur? Devletin devasa gelirlerinden ufak bir pay siz ayırın madem. Yani savunma sanayisine ayrılan miktar kadarı yine hazineye gidecek, yanlış mı
    – Ayrıca nedir bu savunma sanayisi fantezisi? Bir gram ilgimi çekmiyor çinko karbon vatandaş olarak. Hatay orada harabe olarak duruyor, biz tüfek üretelim diye çırpınıyoruz. Maksat bir avuç aileyi zengin etmek midir yani?

Leave A Reply