Finirò l’USK a gennaio e inizierò a dare un’occhiata ai posti di lavoro permanenti nella regione della Scania, ma non ci sono quasi annunci e i pochi annunci che ci sono hanno tra i 50 e i 90 candidati.

L’istruzione USK è una grande truffa o è pubblicizzata in modo fuorviante in quanto ci sono molti posti di lavoro nell’assistenza agli anziani e nel lavoro part-time, ma niente di permanente nel settore sanitario e psichiatrico?

https://www.reddit.com/gallery/1g55lys

di Wicked_Wizard_Ideal

28 Comments

  1. Det är nog betydligt enklare att hitta jobba som Usk inom äldreomsorgen t.ex, ja.

  2. Just nu anställer de väl så lite som möjligt i välfärden för att spara pengar. Du behövs, men ingen har råd att betala för en fungerande vård.

  3. 228static on

    Tror det fränst handlar om att regionen är i en ekonomisk kris. Äldreomsorgen är ett säkert kort för att jobba tills du hittar något bättre på sjukhuset om det arbetet intresserar mer.

  4. Marknaden skriker efter folk som accepterar lägst lön och osäkrast anställningsform

  5. Region Skåne är värdelösa. Deras fina träd visar den grava inkompetensen där. De lägger hellre pengar på konst än att anställa vårdpersonal och bättre löner.

  6. PaprikaDenTredje on

    det är tekniskt sett sant att de behöver USK, men det är framförallt äldreomsorgen. på sjukhusen är det stor konkurrens om få jobb för alla vill ha jobben där så de slipper äldreomsorgen

  7. aborreth on

    Kolla med sjukhus om det behöver timmisar eller om dom har vikariat, det är ett jättebra sätt att få in foten. Jag var anställd som vikarie i 2 år och blev sen fastanställd på sjukhus. Många chefer uppskattar också att man personligen ringer in. Finns ju också Hyr-usk men då får man resa runt ganska mycket med jobbet men bra betalt och mycket erfarenhet.
    Annars hemtjänst, hemsjukvård, olika former av boenden

  8. Sodasodapls on

    Det finns tonvis med jobb som USKa. Men inte på sjukhus, jobben finns inom äldreomsorgen i kommunen – där är det också bättre betalt.

  9. Fruntimmer on

    Tips: ersätt de/dem med han/honom. Bli undersköterska sa honom. Låter väldigt fel eller hur? Så varför kan inte 90% av Sveriges befolkning hantera samma regel med de/dem? Det är ett av livets mysterium och lösningen är uppenbar. Förbjud användningen av de/dem och ersätt med “dom”. Låt samhällseliten, krönikörerna och författarna rulla i gyttja med pöbeln där vi glatt använder “dom”, ett multi tool som funkar i alla väder.

  10. Herranee on

    Ja asså, att jobba på sjukhus/VC är rätt chill jämfört med mycket annat man kan göra som uska, det är inte så konstigt att det är få jobb och många sökare. Söker du inom äldreomsorgen eller LSS, särskilt hos privata utförare, så kommer du få fast direkt. 

  11. MrFisterMr on

    I ume är det behov av usk på regionen, men det känns som att man får höra av sig direkt till avdelngarna.

  12. Infamous_Tomato_8705 on

    Några viktiga punkter:

    1) Antalet annonserade och faktiskt tillgängliga tjänster är vilt skilda ting. Ofta annonseras inte tjänster förrän de egentligen redan är tillsatta. Du kontaktar istället de verksamheter som du är intresserad av.

    2) Antalet sökande på dessa tjänster ska du inte bry dig om. Det är mestadels låtsassökanden. Det är inte alls ovanligt att de flesta, ibland alla, saknar relevant utbildning eller övriga kunskaper som ibland är ett krav.

    3) Regionen är bara en arbetsgivare. En annan är kommunen.

    Du kommer att hitta jobb, även i tider av nerskärningar.

  13. Ring avdelningscheferna på respektive avdelning som du är intresserad av att arbeta på. De kan berätta ifall en annons är påväg, eller kan anställa dig på annat sätt. Jag har oftast fått jobb genom att ringa runt. Man uppfattas som intresserad och på tåna och man skapar tidigt en relation till dem.

  14. Vill du jobba som USK inom sjukvården så behöver du sticka ut. Gärna haft praktik inom sjukvården och läst rätt inriktning samt vidareutbildat dig vid varje chans. Jag brukade rekrytera just usk till sjukhus och av varje 100 ansökningar var det kanske fem kandidater som hade den kompetensen som sjukhuset efterfrågade.

  15. rgbGamingChair420 on

    Tyvärr..
    En bekant “coach” avråder allmänt från den vägen.

    Det har blivit ett integrationsprojekt där tacksamma individer som man tror sig inte klagar (då de har mycket att förlora) gör sitt jobb med lägsta möjliga lön…

    Ett skämt. Kommer aldrig bli någon ordning när arbetsförmedlingen öst in språkelever och snabbspår osv. Lönerna kommer vara ett skämt för en bra tid framöver.

  16. cantopenmycoc0nut on

    Ja, alltså, jag har också fått uska grejen pitchad till mig men aldrig ur vinkeln att jobba på regionen? Det har alltid bara pratats om äldreomsorgen.

  17. Maggie_Bera on

    Typ ont om jobb för de flesta yrkesgrupper inom regionerna just nu så dålig timing. Och som flera säger: man får kolla andra arbetsgivare som kommun och dylikt.

  18. HistoricalPresence27 on

    I min region är det sån sjuksköterskebrist så att det antagligen inte skulle vara meningsfullt att anställa fler uskor på sjukhuset.

  19. Regionerna är i ekonomisk kris just nu. Det råder tekniskt sett anställningsstopp just nu i många regioner. Skicka en spontanansökan dit du vill jobba. De behöver säkert USK:or men måste ansöka om undantag för att få anställa.

  20. Quirky_Spare_7500 on

    Det är väl bara att börja bygga upp ditt CV. Utan större arbetslivserfarenhet får man sällan fast tjänst. Nätverka, gör ett bra jobb, ta lite slitiga pass. Någonstans måste man börja, och väldigt sällan börjar man på toppen. Själv var första jobbet fritösen på McDonalds samt städa toaletterna där. 
    Sedan städa spyor efter rockkonsert på Globen… Gjorde i alla fall att jag blev oerhört fokuserad och valde att plugga till civilingenjör i stället. Efter något år eller två med bra referenser kommer nog den fasta tjänsten ska du se.

  21. whatdoIkn0 on

    Det är något skumt med de jobben som ”skriker efter personal”. En polare utbildade sig till förskolelärare. Visade sig vara väldigt stor konkurrens i de större städerna i Skåne, men även mindre städerna runt omkring.

    Nu ångrar han sig..

Leave A Reply