L’agenzia ‘Botnadzor’ ha scoperto su Vkontakte un allevamento di troll che lavora per screditare il governo moldavo e l’integrazione europea in generale

https://www.reddit.com/gallery/1c2yqlz

di ArthRol

1 Comment

  1. [Sursa.](https://moldovalibera.md/v-soczseti-vkontakte-obnaruzhena-ferma-botov-napravlennaya-protiv-moldovy/)

    “Prima fermă de boți, care funcționează în limba rusă și e îndreptată împotriva guvernului Republicii Moldova, a fost descoperită pe rețeaua de socializare VKontakte. Acest lucru a fost raportat în proiectul Botnadzor, care monitorizează și analizează activitățile roboților pe internet, scrie Agenția.

    Conform proiectului, roboții fermei scriu comentarii în 24 de grupuri. Primii boți și-au început activitatea în urmă cu un an, dar activarea boților „moldoveni” a avut loc la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie a acestui an, când li s-au adăugat și noi conturi.

    Pe parcursul existenței lor, boții au postat aproximativ 800 de mesaje în grupuri și comunități legate de Moldova. Se observă că 10% dintre aceste postări au fost publicate într-o singură zi – 10 aprilie, ceea ce indică o activitate sporită de propagandă anti-moldovenească pe VKontakte

    Comportamentul acestor boți este similar cu comportamentul Kremlin-boților (Кремлеботы) – roboți care lucrează pentru publicul rus în interesul Kremlinului. Cu toate acestea, momentan nu există nicio dovadă clară a legăturii lor cu autoritățile ruse [Sic], notează proiectul Botnadzor.

    Astfel, descoperirea unei ferme de boți care vizează Moldova ridică întrebări cu privire la obiectivele și mecanismele unor astfel de campanii de dezinformare pe rețelele de socializare și amenințările la adresa Moldovei în spațiul cibernetic.”

Leave A Reply