4 Comments

  1. mars_needs_socks on

    > Länsstyrelsen i Stockholm sparar och flera tjänster står tomma utan att tillsättas. Men landshövdingens residens, Tessinska palatset, får tredubblad budget 2024.

    > [..]

    > 2023 sade budgeten att verksamheten på Tessinska palatset, som inrymmer landshövdingens privata bostad, få göra av med 300 000 kronor, samma som föregående år. Men istället spenderades cirka 1,2 miljoner kronor på ”intern och extern representation”, enligt länsstyrelsens uppgifter. En av förklaringarna har varit extra utgifter i samband med kungens 50-årsjubiléum, vilket länsstyrelsen ansvarade för.

    > Men 2024 års budget har satts så att den matchar förra årets totala utgifter. I praktiken innebär det alltså en tredubbling av verksamhetens budget.

    Flli: Hos AKB ska det festas, i verksamheten ska det sparas.

  2. Helgon_Bellan on

    Utåtriktade landshövdingar tredubblar inte budgeten för sitt residens; de tredubblar sina platsbesök.

  3. twitticles on

    Det har inte gått mer än några dagar sedan hon påstod att de skulle dra ner på kostnaderna, just för att det inte var en massa jippon i år. Hon är sällsport offentlig med sin inkompetens.

    >**Du har kritiserats för att anordna ”överdådiga” middagar, samtidigt som myndigheten måste spara. Kommer du dra ner på utgifterna vid Tessinska palatset?**
    >
    >– Ja, det tror jag. Kostnaderna brukar vara större det år man skiftar landshövding. Det var också kungligt jubileumsår, och då var det en fin lunch på sommaren och en fin middag på hösten. Det har vi inte framför oss i år. Hela länsstyrelsen måste hålla i kostnaderna. Även i Tessinska palatset, säger Anna Kinberg Batra.

    https://www.dn.se/sverige/kinberg-batra-bjod-in-till-rymdmiddagar-lansstyrelsen-stod-for-delar-av-notan/

  4. PsychologicalOwl9267 on

    Exempel 344335674 på politiker som suger pengar ur statskassan. Vi blöder på så många håll att det inte är konstigt att vi inte har råd med något trots höga skatter.

Leave A Reply