Un adolescente su cinque sente la pressione di bere al Walborg

https://omni.se/a/lw1vv9

di Knashatt

14 Comments

  1. Knashatt on

    Till er som känner denna press:
    Det finns inte en enda normal, vettig person som kräver eller ens förväntar sig att du ska dricka om du inte vill.

    Om det är någon som tjatar, inse att det är den person som beter sig fel! Det är alltså alltså inte du som på något sätt gör fel.
    Säg bara till, kan hen inte ta ett nej så säg till att hen får fatta att du inte vill.

    Och till er som av någon jävla korkad anledning känner sig ”besvärad” att ha med nyktra personer när du dricker: Dom som väljer att vara nykter och umgås med dig när du dricker skiter fullständigt i om du blir påverkad.

  2. Jag är tämligen säker på att man inte får ut sitt gymnasiebetyg i Uppsala om man inte är kanonfull på Valborg i trean.

  3. Reinmaster101 on

    Jag kände aldrig någon press ATT dricka på valborg som tonåring. Mer en press att få tag på dricka. Men det var aldrig något problem heller efter att numret till ”Serben” spreds. Han körde ut allt man ville ha dit man ville i sin bil. Smugglat från Tyskland.

  4. magicmike659 on

    Brasan jag ska till brukar sälja fulöl under bordet. Tidigare kunde ungdomar under 18år köpa. Men nu är det kontroll av leg som krävs.

    Sen ska man vara noga så vet jag inte det är lagligt att dricka vid en brasa? Vet ej om det räknas som allmänplats även om nån bonde äger marken? Eller det kanske har å göra med hur många som befinner sig där? Har dock aldrig varit nån polis som klagat även fast de bor 1 polis i grannbyn som brukar vara där.

  5. Drabantus on

    Det finns inget lika enkelt sätt att få gratis alkohol som att säga att man inte vill dricka.

  6. Swedophone on

    I notisen står inte vilka de frågat vilket tydligen är personer mellan 15 och 18 år (om man läser andra källor). Man skulle kunna tro att de frågat 13-19 år men de saknar tre av sju årskullar, d.v.s. ca 43 procent för att de ska kunna uttala sig om “tonåringar”.

  7. Jag hade fått för mig att ungdomen drack mindre överlag nu för att de istället sitter framför datorn eller skrollar på mobilen?

    Obra att de känner sig hetsade att dricka, men det kändes i varje fall bra att de socialiserar.

  8. MrMacke_ on

    Har för mig att alkoholkonsumtionen bland unga gått ner de senaste 10 åren. Så det låter rimligt

  9. rhenskold on

    Valborg är ett borgerligt påhitt, kom inte bakfull på första maj!

Leave A Reply