IF Metall: allentamento del blocco contro Tesla il 1° maggio

https://www.di.se/nyheter/if-metall-lattar-pa-tesla-blockaden-forsta-maj/

di MrOaiki

11 Comments

  1. Sammanfattning av artikeln:

    IF Metall kommer att lätta på sin blockad mot Tesla från och med den 1 maj, enligt ett uttalande från fackförbundets presschef Jesper Pettersson. Beslutet baseras på att vissa reparationsjobb på Teslabilar utförts av verkstäder utan kollektivavtal, vilket fackförbundet vill undvika. Ändringen tillåter att Teslabilar med krockskador, plåtskador eller tekniska fel efter utgången fabriksgaranti kan repareras. En tillfällig dispens som tillåtit reparation av oanvändbara Teslabilar sedan 19 februari kommer också att fortsätta. Trots denna lättnad i blockaden förnekar IF Metall att det är ett steg mot att avsluta den pågående sex månader långa strejken, betonande att de fortsätter att kräva kollektivavtal för sina medlemmar och att Tesla inte har visat någon vilja att möta deras krav.

  2. ScanianGoose on

    Har facken fullständigt spelat ut sin roll efter det här? Totalt tandlösa ju.

  3. Tygudden on

    “Anledningen är att jobb läggs ut på verkstäder som saknar kollektivavtal och det vill IF Metall undvika.
    ‘Vi vill ju såklart inte att våra konfliktåtgärder och vår blockad ska gynna sådana verksamheter’, säger presschefen Jesper Pettersson.”

    Jag undrar vad det egentligen beror på. 🤔

  4. natasevres on

    Jahopp.

    Så mycket för facket – blir utköpta istället

  5. MedicinskAnonymitet on

    Kan vi posta hela artikeln istället för att sitta o läsa en ingress och sen doomsday posta.

  6. TurboSpermWhale on

    Sorgligt. Där dog det Sverige som vi känner det. 

  7. stormlitearchive on

    Var många nedduttar för de som som påpekade att bojkotten missgynnar verkstäder med kollektivavtal och gynnar verkstäder utan kollektivavtal. Men tillslut kom verkligheten ikapp även facket som har varit naiva.

  8. PsychonautChronicles on

    Vi närmar oss dagen då anställda på IF Metall kommer gå ut i strejk.

  9. Big-Cap558 on

    Sist jag kommenterade detta fick jag -200 på ett par minuter. Om det var för stort engagemang eller turkisk trollfarm låter jag vara osagt.

    Hur som helst är det tydligt att IF Metall gett sig in i något de inte kommer att kunna vinna. Är detta dödsstöten för fackväldet och den svenska modellen? Slutet på början eller början på slutet?

  10. Reinmaster101 on

    Var ju bara en tidsfråga. Tesla har lika bra eller bättre villkor som facken kräver. Hur sjutton hade de ens tänkt? Sänker hela kulturen med fackförbund rejält iofs. Men själv förstår jag inte vad det är bra för längre.

Leave A Reply