Forte aumento dei crimini d’odio antisemita dopo l’uccisione di Hamas

https://omni.se/stor-okning-av-antisemitiska-hatbrott-efter-hamas-dad/a/RzxXpO

di FlowersPaintings

12 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [Stor ökning av antisemitiska hatbrott efter Hamas dåd](https://omni.se/stor-okning-av-antisemitiska-hatbrott-efter-hamas-dad/a/RzxXpO)

    > Sedan Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober har antalet anmälda hatbrott med antisemitiska motiv ökat kraftigt i Sverige. Det visar en **ny rapport från Brottsförebyggande rådet**, rapporterar TT.
    >
    >Mellan 7 oktober och den 31 december 2023 anmäldes 110 sådana brott, vilket är nästan **fem gånger fler än samma period 2022**.
    >
    >”Det handlar bland annat om **antisemitiska plakat och uttalanden i samband med demonstrationer, men även hot och kränkningar mot enskilda individer som utifrån sin judiska bakgrund beskyllts för Israels ageranden i Gaza”**, säger Jon Lundgren, utredare på Brå, enligt ett pressmeddelande.

    **Lite kontext om antisemitism i Sverige genom åren.**

    [SVT 2020 – Antisemitism (hela caset) – Svenska nyheter](https://www.youtube.com/watch?v=dT9Nnc5el8k)

    > Den vanligaste förövaren av antisemitism i Sverige är enligt en omfattande kartläggning över den upplevda antisemitismen svarad av judar i Sverige 2018.
    >
    > * Islamister: 40%
    >
    > * Vänstern: 27%
    >
    > * Nasister: 18%

    * [SVT 2022 – Imam kallade judar för ”apornas och svinens avkomma” – åtalas för hets mot folkgrupp](https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/imam-kallade-judar-for-svinen-och-apornas-avkomma-atalas-for-hets-mot-follkgrupp)
    * [Expo 2018 – Brandattacken mot synagogan i Göteborg var ett hatbrott](https://expo.se/nyhet/brandattacken-mot-synagogan-i-goteborg-var-ett-hatbrott/)
    * [SVT 2017 – Efter hot från nazister – judiska föreningen lägger ner](https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/efter-hot-fran-nazister-judiska-foreningen-lagger-ner)
    * [Aftonbladet 2017 – Brandbomber mot judiskt kapell i Malmö](https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kaJkXj/brandbomber-mot-judiskt-kapell-i-malmo)
    * [SR 2012 – I natt sprängdes en bomb vid synagogan i Malmö](https://sverigesradio.se/artikel/5289458)

  2. JustinBisu on

    Kan vara den mest oärliga titeln som någonsin skrivits. Herregud, trodde de flesta hade tagit sig förbi det här förnekelsestadiet.

  3. Desire-Protection on

    Vänsteranhängare som håller på med hatbrott? se där.

  4. Poacatat on

    Jag tror du menade att skriva:

    # Stor ökning av antisemitiska hatbrott efter folkmord i Palestina

  5. Undrar om det är Hamas ursprungliga terrordåd som inspirerat eller Israels folkmord efteråt som retat upp folk.

  6. Intressant vinkling. Jag skulle nog säga att det är Israels dåd och västvärldens medbrottslighet som driver antisemitismen.

  7. K0nfuzion on

    Vad har du för egna tankar kring det här, /u/FlowersPaintings ? Antar att du fortsätter att göra trådar med länkar till nyhetsartiklar av en anledning.

    Vad vill du diskutera?

  8. Removable_speaker on

    Eller så var det inte Hamas dåd som drev på hatbrott mot judar utan att Israel mördade 30 000 palestinier?

  9. De sa ju att 30-talet skulle komma tillbaka om SD fick mer inflytande.

  10. cucumberaddicted on

    Oj, står vänsterextremister för mkt större andel hatbrott än nazisterna vars enda agenda är att hata judar? Undrar vilket av påståendena som passar bäst:

    ”Vi såg det inte komma”

    Eller

    ”Vi har varit naiva”

    Undrar också lite ödmjukt vilka som är ett störst hot mot demokratin?

  11. aguynaguyn on

    Vänstern är full av folk som inte läser på om historia. Såg just en video på ett antal människor som blockerade en judisk elev från att gå in på UCLA. Hälften var svarta. Ingen verkar minnas hur de själva blev utsatta för samma beteende på 50 talet.

    Idioter är dömda att upprepa historiens misstag. Men de känner sig fina när de gör det. Virtue Signalling är det riktiga problemet med vänster folk.

Leave A Reply