La prima estate in una nuova casa e con l’intero giardino pieno di formiche piscio/cavalle. Non sono riuscito a trovare il nido (sito naturale con terreno un po’ difficile) ma devo sbarazzarmene per poter stare fuori senza essere morsi. Ho comprato questo [https://www.jula.se/catalog/tradgard/tradgardsmiljo/skadedjursbekampning/myrmedel/myrmedel-007041/](https://www.jula.se/catalog/tradgard/tradgardsmiljo/skadedjursbekampning/myrmedel/myrmedel-007041/) e sparsi dove sembrano rimanere di più, e formiche che dobbiamo riempire quasi ogni giorno. I diavoli formica continuano comunque a diventare più grandi. Cos’altro può essere fatto? Esistono trucchi per trovare il nido? #formiche della morte

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1cjz3r7/tips_på_att_bli_av_med_myror_seriös/

di orphan_banana

10 Comments

  1. snoozemumrikern on

    Kom ihåg att fem myror är fler än fyra elefanter. Mitt bästa tips

  2. creepy_raccon on

    Dosorna fungerar bra om du har rätt gift, men du får ha lite tålamod och inte gå runt och stampa. Det bygger på att arbetsmyrorna samlar in giftet och sen matar drottningen tills den dör och då dröjer det inte länge innan hela boet dör.

    Pulvret är nog inte så bra som det låter, du häller det direkt på myrorna men sen är det inte säkert att de går direkt till drottningen när de själva är dränkta i gift så boret överlever och fortsätter växa. De smarta jävlarna bygger dessutom dräneringssystem bättre än kommunen så du kan inte ens vattna ner giftet i boet utan att allt dräneras bort.

    Piss/hästmyror bygger stora stackar så det bör inte vara några problem att hitta boet. Har du traktor så gräver du upp hela boet och kör bort det till nån lokal politruk som jävlats med dig och dumpar skiten på hens bakgård som hämnd.

  3. Santa9x19 on

    Koka vatten och häll på. Bäst är om du kan hitta var dom håller till.
    Vattnet rinner ner en bra bit i jorden och värmen dödar dom direkt.
    Sen kan det ju bli svårare om det är en skogstomt då myrorna finns i hela skogen.
    Svart och Skogsmyror är ju inte så illa men dom små röda pissmyrorna vill man inte ha på sig.
    Lycka till!

  4. jepfifan on

    Dynga i diskmedel och stoppa ner en vattenslang > gå och ta en kopp kaffe.
    Gjorde detta på ett jordgetingbo, givetvis sent på kvällen.

    Annars kan det ju gå med flera puckar med gift nära boet.
    Hade även problem med att svartmyror tog sig in i ett hörn på huset och vidare in i matsalen.
    Provade allt innan jag lessande och köpte 4st puckar.. tror inte jag sett en enda svartmyra på hela gårn sedan dess.

  5. Upset-Award1206 on

    Tips 1: Funkar bäst om känner någon som jobbar med skadedjursbekämpning, be att få köpa vad de använder via din vän. Alternativt hör om någon du känner har en vän som jobbar inom ovan. Vet inte vad de använder men syrran vart av med de myrstackar hon hade på det sättet.

    Tips 2: Om ditt kontaktnät inte har en skadedjursbekämpare i sig så är mitt tips att jaga rätt på kiselgur. Funkar såklart bäst om du vet vart myrorna bor, men du kan vinna ett utmattningskrig med det också. Har blivit av med myrstackar hemma hos mig med kiselgur. Två stackar/bon som jag täckte med kiselgur, en som jag antingen dödade eller fick myrorna att flytta till grannen efter att jag pudrat varenda %#”¤# myra jag såg under en månads tid.

    Många myrmedel består av kiselgur, men eftersom att de heter “ULTIMATA SUPDER DUPER MYRDÖDAREN 9000” så är kg priset 6 gånger så mycket än om du bara köper en hink med kiselgur.

  6. Abitoutthereorhere on

    Kör på Myrr myrdosorna, har för mig att det är det bästa bekämpningsmedlet i dem.

  7. poetry_of_odors on

    En bra metod till nästa år att hitta stacken och bonka ner ett metallspett av något slag en bra bit. Detta kommer leda ner kyla under de kalla månaderna och förinta de små.

    För att hitta boet, sprid ut lite kalaspuffar och se dem flyta iväg hemåt.

  8. SexyMcdass on

    Outspädd fun light blandsaft, myrorna tycker det smakar sött och gott. Men aspartam är ett nervgift som klarar av att döda myror.

  9. McFritjof on

    Myror anväbder feromoner för att navigera, torka alla vägar in som andra myror “märkt”.

Leave A Reply