Sempre più studenti di medicina vogliono evitare aborti ed esami del sesso opposto

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/fler-lakarstudenter-vill-skippa-abortmoment

di Awdrgyjilpnj

16 Comments

  1. ServantOfNZoth on

    Patientsäkerheten måste ALLTID komma först. Vill man inte utföra de arbetsuppgifter som utbildningen/yrket kräver av en så ska man välja ett annat yrke.

  2. OhNoOhNoYouFuck on

    Snart……läkare vill inte träffa sjuka patienter. “Jag mår dåligt av sjukdomar och sjuka personer, blir deprimerad”

  3. Ruddertail on

    Är det Amerikansk kultur som spökar igen? Abort var ju liksom inget problem här (åtminsone så länge jag levt) innan vi började matas med dagligt kulturkrig från staterna.

  4. dieseltratt on

    Konsensus en bör vara att de inte kan fortsätta sina studier. Eventuellt också bli återbetalningsskyldiga till staten för den då bortkastade utbildningsplatsen.

  5. Var hade de här studenterna tänkt att söka jobb efter utbildningen? 

  6. orphan_banana on

    Ähmenvafan.

    “Vill inte undersöka personer av motsatt kön” – Så dessa personer tänker sig på riktigt att de bara ska vårda hälften av befolkningen? “Hej doktorn, jag har hosta” “Aj då, har du snopp eller snippa?”

    “Vill inte delta i IVF-behandlingar där embryon kasseras” – Alltså, va? Det här är så urbota dumt att jag inte ens vet vad jag ska säga.

    “Vill undvika att förskriva preventivmedel” – Det här måste vara det absolut DUMMASTE jag någonsin hört (ja, inklusive första punkten). En person med dessa åsikter ska inte bli läkare över huvudtaget och absolut inte i Sverige. Preventivmedel räddar liv, både på kvinnor och barn. För att inte tala om att det även används till att behandla sjukdomar som orsakar enormt lidande (som endometrios). Fattar du inte varför preventivmedel är helt nödvändigt för folkhälsan har du ingenting som läkare att göra. Bara lägg ner den drömmen, direkt. Du kan bli obduktionstekniker eller frisör eller något om du absolut vill jobba med människor.

  7. bruhbruhbruh123466 on

    Vad är det för dumheter? Väx upp eller hitta ett annat yrke!

  8. Seroseros on

    Och jag är rörmokare men vill inte jobba med varmvatten. Jag fixar bara kallvattnet.

  9. EmbarrassedPudding46 on

    Hur långt borta är det tills vi har läkare som vägrar träffa patienter med annan religion? Nu får det bli nån jävla skärpning på Sverige, landet förlöjligar sig själv och alla som byggt upp landet i processen.

  10. Embarrassed-Peak-815 on

    Äntligen får man då tillfälle att köra argumentet: “VÅRA SJUKHUS OCH INSTITUTIONER ÄR INFILTRERADE AV HÖGEREXTREMA NAZIAMERINATIONALISTER!!”

    Ser fram emot att begå det kulturkriget så att högern får känna lite på sin egen medicin. Pun intended.

  11. Davve1122 on

    Om man inte vill göra sina arbetsuppgifter, då ska man förfan inte bli läkare. Usch och fy. Och att använda “etik, moral och religion” är skrattretande. Och att inte hjälpa det motsatta könet? Asså, har vi gått så jävla långt bak i tiden??? Och den sista delen angående kön vet vi alla var ifrån majoriteten av dessa människor har för religion. Låtsas inte som något annat.

    Kom inte och gråt i tidningen sen när ni får sparken för arbetsvägran pågrund utav något er “gud” sagt till er.

  12. anonteje on

    Tycker vi skall tvinga samtliga läkare att göra regelbundna aborter och patientträff av motsatta könet så att vi håller krav och etik högt. Kommer rensa ut pajaserna.

  13. That_would_be_meat on

    Nu har anpassningar nått upp till universitetet. Vad tror man ska hända med eleverna som fått hela sin skolgång anpassat

Leave A Reply