I super ricchi norvegesi fuggono in Svizzera per evitare le tasse

https://omni.se/superrika-norrman-flyr-till-schweiz-for-att-ducka-skatter/a/LM0rK9

di FlowersPaintings

4 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [Superrika norrmän flyr till Schweiz för att ducka skatter](https://omni.se/superrika-norrman-flyr-till-schweiz-for-att-ducka-skatter/a/LM0rK9)

    > Flera miljardärsarvingar har tagit sitt pick och pack och lämnat Norge för Schweiz. Det skriver Dagens Næringsliv med hänvisning till den norska folkbokföringen.
    >
    >Med sig tar de många hundra miljoner i skattepliktiga tillgångar, som de nu kommer betala långt lägre förmögenhetsskatt på i Schweiz.
    >
    >Sedan 2022 har en lång rad näringslivstoppar lämnat Norge – **runt 80 stycken. Totalt har de dragit runt 50 miljarder norska kronor i skattepliktiga tillgångar ur landet**, men det verkliga värdet är långt högre, skriver DN.
    >
    >Strömmen av norrmän till Schweiz har ökat efter att förmögenhetsskatten höjdes 2022. Enligt Sveriges Radios Konflikt kallar sig en del av de utflyttade sig för ”skatteflyktingar”.

  2. Tydligen så var det några miljardärer som hade valt Sverige istället men för att Sverige inte har en förmögenhetsskatt så hade de fortfarande varit skattepliktiga i Norge i flera år efter flytten.

    Schweiz och andra skatteparadis är dock parasiter och EU måste ta tag med hårdhandskarna med länder som slukar till sig kapital från unionen.

  3. FlowersPaintings on

    Tänker att denna nyhet är relevant med tanke på att det ofta talas om att beskatta de rika på Sweddit, jag håller med om att det skulle vara bra om de betalade mer skatt, men min fråga till Sweddit är hur undviker vi i sådana fall att inte samma flykt sker här?

    Trots allt så kan vi inte tvinga andra länder att anamma vår skattepolitik även om det hade varit bra med ett globalt samarbete för att beskatta de rika.

  4. ICA_Basic_Vodka on

    Svensk Vänster: “Satsa mer på allt!”

    Alla andra: “Hur skall vi ha råd med det då?”

    Svensk Vänster: “Höj skatten på dom rika!!!!”

    Woops. Skulle visa sig att rika har fötter…

Leave A Reply