La scuola di equitazione va contro le linee guida – ha un limite di peso per gli studenti – P4 Göteborg

https://sverigesradio.se/artikel/ridskolan-gar-emot-riktlinjerna-har-viktgrans-for-elever

di enfaldig

7 Comments

  1. ServantOfNZoth on

    Helt självklart att hästarnas välbefinnande ska ha prioritet. Att rida ett djur är ett privilegium, inte en rättighet.

  2. IthinkImightBeHoman on

    Det är ironiskt att vi, trots vår dominans över hästar, finner oss kränkta när vår egna överkonsumtion hindrar oss från att fortsätta behandla dem hur vi vill. Så sjukt.

  3. Trollsvans on

    Som det ska vara. På ridskolan där jag arbetar sitter en lapp i stallet där det står hur mycket varje häst får bära. Detta anpassas efter hur stor hästen är, ålder, hur den är byggd och så vidare. Max är 90 kg.

  4. EmbarrassedPudding46 on

    Så om hästen går av på mitten för att Ville valle valross ska få rida så är det inte djurplågeri?

  5. ContributionSad4461 on

    Att helt strunta i vad en häst klarar av gör ju ingen djurvän eller för den delen någon som driver en rörelse där hästarna är deras största tillgångar. Alternativet om man inte får ha officiella viktgränser är alltså att antingen säga ”if he dies he dies” om hästen eller att behöva säga ”soz du får inte rida ikväll men jag kan inte berätta varför” när en viss häst är sjuk eller skadad. Jag skulle ju föredra att få veta innan jag betalade en dyr terminsavgift att om jag går upp i vikt eller om vissa hästar inte är tillgängliga så får jag inte rida, korten på bordet liksom. Såg en ridskola som hade en lista med individuell viktgräns på alla hästar, då ser man ju också hur mycket man har att välja på. Surt om man inte kommer överens med den enda hästen som kan bära upp ens tyngd…

  6. ClassNext on

    man ska motverka missbruk istället för att anpassa sig efter det.

  7. Countach3000 on

    Nu kommer det att bli kortslutning i skallen på PK-folket när “allas lika rättigheter” kommer i konflikt med djurskydd. Enda lösningen är att förbjuda ridning helt. Dock kan det uppfattas som diskriminering av unga tjejer, så för säkerhets skull måste vi förbjuda ishockey också.

Leave A Reply