Cosa penseresti se la Svezia rendesse possibile la guida di una moto leggera anche a chi ha solo la patente di guida? Secondo la SMC, 14 paesi dell’UE lo consentono. Molti degli argomenti addotti da questi paesi mirano a ridurre la congestione e ad aumentare l’accessibilità nelle città. Ma è anche per ragioni ambientali e di inquinamento atmosferico. Penso che molte persone nelle città ne sarebbero positive, ma anche le persone in campagna, che vogliono semplicemente “giocare” legalmente. Per favore, dimmi dove ti piace.

[Mer info på SMC:s hemsida](https://www.svmc.se/smc/nyheter/2021/eu-lander-oppnar-for-latt-mc-pa-b-kort/)

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1cqbef3/lätt_mc_på_bbehörighet/

di Dankanism

9 Comments

  1. Vi har redan provat det och det tog borts av en anledning, vill inte se min mamma på en Yamaha R1 bara för att hon får.

  2. SpaxterJ on

    Nej, det krävs ett helt annat tänk och körsätt. Precis som att 15 åringar inte borde få köra en strypt manuell bil när de tagit körkort genom att runda en kon på en automatisk moped.

  3. eat_my_rubber on

    Usel idé.

    Att köra mc (även 125cc) kräver helt annan teknik och tänkande än ett fyrhjuligt fordon även om de ”bara” kommer upp i ca 100km/h.

  4. Kommer aldrig ske här, transportstyrelsen e ju helt tokiga med alla fordonskategorier om något kommer det väl bara bli fler och bökigare. En fyrhjuling kan ju ha 6 olika typer av registrering…  

    Gissar att trikes och elscootrar kommer behöva ett eget kort snart, sen behöver väl man ta båtkort för att ro en eka snart.

  5. Garlicmoonshine on

    Ja utan tvekan. Skulle få bort bilar från gatorna, det är kul. Why not?

  6. Impressive_Split_232 on

    Har själv tagit A1 kort och håller på att ta B kort. Det är inte samma sak alls och jag tror att det kan ha livsfarliga konsekvenser, manövreringen(krypkörning runt koner, slalom i höga hastigheter, hård bromsning) av motorcykeln är en stor del av provet.

    Riskbedömning är helt annorlunda, bara något så simpelt som kläderna är något som en vanlig bilförare inte har koll på.

    Vi i Sverige är lite överdrivna med våra fordonsregler men olika krav för helt olika fordon är vettigt från ett säkerhetsperspektiv

  7. GabeLorca on

    Man glömmer samtidigt nämna att medan olyckorna förvisso minskade med MC 20% så minskade olyckorna med personbil 60% i samma period. Så jag tror inte att kausaliteten är bevisad.

    Men OM man nu ska göra det så tror jag Tysklands väg är en bra väg att gå. Men med tanke på hur mycket fusk det är i körskolebranschen här så tror jag inte det kommer fungera här. Det kommer betalas pengar för att noteras att man är där, och så slipper man provet. Körprov ska krävas.

    Vidare så anser jag att inte sextonåringar ska köra motorcykel.

    Och slutligen skriver SMC som barnungar.

  8. Technical_End9162 on

    Kommer inte hända nu för trafikverket är horungar

Leave A Reply