Kristersson apre alle armi nucleari sul suolo svedese in tempo di guerra – Notizie (Ekot)

https://sverigesradio.se/artikel/kristersson-oppnar-for-karnvapen-pa-svensk-mark

di Bronxtull

9 Comments

  1. Jag lyssnade live på det där i morse, journalisten tryckte verkligen på för att försöka vinkla det så. Kristersson sa inte heller att det var aktuellt med kärnvapen på svensk mark (även om jag vore positiv) utan att vi och hela NATO har nytta av kärnvapenparaplyet.

    Sen kan man väl säga att det vore efterblivet att lagstadga mot det då det skulle ta bort alla framtida möjligheter. Kom ihåg att vi själva försökte utveckla egna kärnvapen fram till 70-talet på grund av dess avskräckande roll.

  2. KrigochFred on

    Är för kärnvapen i fredstid, helst ska Gripen kunde bestyckas med taktiska kärnvapen och sen kan vi bygga några silos för strategiska också.

  3. snoozemumrikern on

    Kan vi inte ba skicka en fruktkorg eller något till Putin så han blir på bättre humor? You’re not you when you’re hungry! En snickers kan passa med andra ord

  4. Vi ska inte ha kärnvapen på svensk mark av det enkla skälet att det [kärnvapen (B61) som som erbjuds i NATOs kärnvapensdelningsprogram] (https://en.wikipedia.org/wiki/B61_nuclear_bomb) är en relik från en tid innan pålitliga kryssnings- och ballistiska robotar fanns. Typ helt poänglös idag förutom som signalpolitik när det mesta av arsenalen finns på u-båtar, silo eller bombplan.

    Sen så skulle vi sannolikt behöva köpa in ett annat flygplan (läs F-35) än Gripen för att utföra den rollen. Det finns bättre saker för oss att investera vår försvarsbudget på.

  5. Men vems krigstid? USA har ju vara perpetuellt i krig sen typ 1776

  6. Beryozka on

    Jag kan tänka mig franska kärnvapen på svensk mark.

  7. Deathguardz on

    Jävla jävla idioter.
    Det Enda som kan tvinga in oss i krig är om vi skaffar kärnvapen, detta kommer ifrån puttes egna mun.

    Det är uppenbart att våra ledare Vill att vi ska hamna i storkonflikt, våra ledare är det militära industriella komplexets laphundar.

    Fy fan vad jag skäms över vårat land, vi har tappat allt som hade nått värde.

Leave A Reply