Ne ho ascoltato uno [‘debatt’](https://sverigesradio.se/artikel/debatt-utredningens-forslag-attack-eller-inte-tillrackligt-langtgaende) tra lui e un altro pensatore oggi. Ciò non ha nulla a che vedere con l’argomento discusso, ma l’uomo non riesce a lasciare che il suo interlocutore finisca di parlare, ma lo interrompe almeno in tre occasioni. Quando l’intervistatore finalmente dice con rassegnazione “Per favore, Ivar Arpi…” ho avuto dei flashback pieni di ansia di quando i genitori erano davvero stanchi o delusi da uno. Si tratta di una sorta di equivalente svedese al “possedere le libertà” o di una mancanza di buon senso?

https://old.reddit.com/r/sweden/comments/1crrtu2/är_ivar_arpi_uppfostrad_av_vilda_djur_eller/

di MechaAristotle

9 Comments

  1. Ruddertail on

    Han är högerextremist utan argument. Tror t.ex. att transpersoner försöker ta över sveriges universitet. Det handlar bara om att vara så högljudd som möjligt, för det finns inget att egentligen argumentera om.

  2. AyatollaFatty on

    Jag lyssnade också på den debatten. Hans grundläggande argument, att individer bäst bestämmer själva vilken media de vill betala för, kunde framförts mycket bättre! Han förlorade den debatten via självmål.

  3. Rageniry on

    Han har två mindre smickrande karaktärsdrag som består i att han är ganska dålig på att låta folk prata till punkt och han pratar lite för mycket själv. Lyssnar på poddarna på hans plattform och tycker det är ganska störande.

    Han framstår ju som direkt osympatisk när han är på såna här kortdebatter på public service eller tv4, men det är ju lite en roll han spelar. Han har ofta rätt gemytliga samtal med meningsmotståndare på sin podd.

  4. boomerintown on

    Tråkigt.

    Reagerade på rubriken eftersom jag har haft ett bättre intryck av honom än hans ryckte ofta ger gällande, och trodde därför att jag skulle försvara honom.

    Men att avbryta folk när de pratar på det sättet – det är otroligt ohyfsat.

    Sedan tycker jag det är tråkigt att båda personerna använder sig av att sätta epitet på sina meningsmotståndare på det sättet. “Ivar Arpi representerar extrema åsikter”, “Karin Pettersson representerar ett skrå”.

    Förklara er ståndpunkt istället så kommer människor att lyssna. Karaktärsmord framför motargument testades på SD i över ett decennium – idag ser vi hur bra det gick. (Obs! Inte ett ställningstagande för eller emot SD, bara ett konstaterande av hur effektiv strategin var.)

  5. No-Performer-8251 on

    Jag gillar att läsa det som skrivs av honom, men han är en usel verbal debattör och hans podd “Rak höger” är, om än med intressanta ämnen och gäster, nästan olyssningsbar just p g a hans vana att ständigt avbryta sin gäster.

  6. Ja det där var ett ytterst dåligt uppförande av Ivar Arpi. Det är ett genomgående problem hos högern. De är sämre debattörer, mindre civiliserade, mindre smarta etc. Det finns en anledning till att eliten (i det här fallet inte menat nedsättande) generellt är vänster. Karin Pettersson i det här fallet representerar eliten, och hon är mycket mer civiliserad och har avsevärt bättre argument än Arpi. Jag vet inte hur man ska lösa det här problemet, om det ens går. Problemet för mig är att jag är höger-ish och sympatiserar med argumenten mot skaffefinansierad media, men jag ser samtidigt dessa enorma brister hos högern (i det här fallet Arpi).

  7. Han är ju en Högintelligent Konservativ Alfaman™, då blir det så.

Leave A Reply