7 lotti su 8: “Non lavoriamo con conti segreti”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/7-av-8-partier-vi-jobbar-inte-med-hemliga-konton

di neoshero

7 Comments

  1. neoshero on

    Från artikeln:
    >**Sverigedemokraternas användning av anonyma konton har fått stor uppmärksamhet. SVT har frågat alla riksdagens partier om man jobbar med konton utan att kopplingen till partiet framgår. SD är det enda av partierna som svarar ja.** De senaste dagarna har TV4 Kalla Faktas granskning ”Undercover i trollfabriken” fått stor uppmärksamhet. Granskningen visar bland annat att Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning använder anonyma konton i sociala medier.

    >SVT har frågat riksdagens partier om man jobbar med konton, sidor eller grupper i sociala medier utan att kopplingen till partiet tydligt framgår. **Sju av åtta partier svarar nej, enbart Sverigedemokraterna svarar ja.** ”Ja, att anställda använder sina egna konton och sidor för att sprida vår politik uppmuntrar vi gärna” skriver Sverigedemokraterna i sitt svar till SVT.

    >Övriga partier svarar alltså att man inte jobbar på det sättet.
    >”Nej, när partiet ligger bakom ska partikopplingen framgå” skriver Vänsterpartiet.
    >– Vi jobbar inte med anonyma konton, vi jobbar med personer som oftast driver på liberal politik, säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

    >2018 avslöjade SVT att två personer på Socialdemokraternas partikansli utreddes efter att ha spridit en satirbild om politiska motståndare genom ett fejkat konto på Twitter. De omplacerades men fick behålla sina jobb. I SVT:s enkät är partiet tydligt i sin inställning. ”Nej, all vår kommunikation i sociala medier ska ske med en tydlig avsändare” svarar Socialdemokraterna.

    >**SVT har också frågat partierna om man anlitar så kallade influencers utan att det tydligt framgår att de är anlitade och avlönade. Även där är det Sverigedemokraterna som skiljer ut sig från de andra partierna med ett tydligt ja.**

    >Övriga partier svarar nej, men Socialdemokraterna betonar att man är positiva till influencers. ”Vi har inga betalda influencersamarbeten men är i grunden positiva till att delta i exempelvis intervjuer och samtal med influencers, det är bedömningar vi gör från fall till fall” skriver Socialdemokraterna bland annat.

  2. brakfart on

    > Ja, att anställda använder ~~sina egna~~ massvis med konton och sidor för att sprida vår politik uppmuntrar vi gärna

    FTFY Sverigedemokraterna.

  3. somabokforlag on

    No shit, 7 av 8 partier strävar inte heller efter att undergräva förtroendet för professionell journalistik. Det här går hela tiden tillbaka till grundsynen på om demokrati är något bra eller dåligt. Ifall man anser att informerade medborgare som fattar gemensamma beslut är bra, eller om man helst ser en auktoritär ledare/ledning som har mandat att göra vad de tycker är lämpligt.

  4. Secure_Plum7118 on

    Jag antar att det kommer klarna upp när TV4 infiltrerar deras partier. Eller var det en mycket selektiv granskning?

  5. OnemoreViking on

    Dom avlönade sossetrollen behöver inte vara anonyma.

    Det finns ingen våldshöger som besöker dom på natten, klottrar och eldar och ringer deras arbetsgivare.

    Jag är höger och skriver mina högeridéer anonymt. Jag är inte avlönad av varken SD eller Ryssland.

    Ska inte jag få yttra mig?

    Sluta ha folkbokföringen offentlig så kan jag skriva under riktigt namn. Jag vill inte ha besök av våldsvänstern.

Leave A Reply