Vårdförbundet lascia con preavviso le trattative della regione Östergötland: “Ricevuto con freddezza”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vardforbundet-lamnar-region-ostergotlands-forhandlingar-om-varsel-mottagits-ganska-kallsinnigt

di weirdowerdo

2 Comments

  1. weirdowerdo on

    >Den ekonomiska krisen i Region Östergötland har gjort att regionen varslar 900 medarbetare om uppsägning. Nu väljer Vårdförbundet att lämna förhandlingarna med arbetsgivaren om varslet då de inte är nöjda med hur situationen har hanterats.

    >Vårdförbundet tycker att processen har varit undermålig och att de inte kan garantera att deras medlemmar blir korrekt hanterade.

    >– De förslag och konstruktiva dialoger vi har försökt bidra med har hittills mottagits ganska kallsinnigt av arbetsgivaren, säger Amanda Barkarö, styrelseledamot för Vårdförbundet i Östergötland.

    >Vårdförbundet väljer därför att lämna förhandlingarna då de inte kan stå upp för hur arbetsgivaren har hanterat processen.
    Regiondirektören: ”Olyckligt”

    >– Vi tycker beskedet är väldigt olyckligt. Vi är måna om att förhandlingarna ska bli klara så fort som möjligt så att medarbetare som väntat på besked om uppsägning ska få det, säger Mikael Borin, regiondirektör.

  2. enfaldig on

    Tyvärr är det väl oundvikligt. Man måste skära i offentlig sektor, den är alldeles för stor.

Leave A Reply