Brå: La violenza mortale delle bande è in aumento da 20 anni

https://www.svd.se/a/VzbBLW/farre-mord-pa-kvinnor-i-nara-relation-i-sverige

di KorvMedBros

11 Comments

  1. KorvMedBros on

    > Det dödliga våldet mot kvinnor i nära relation är betydligt lägre i Sverige jämfört med i Europa i stort. Dödligt gängvåld mot unga män förblir samtidigt betydligt högre här, enligt ny rapport.

    > Det är Brottsförebyggande rådet (Brå) som undersökt utvecklingen, omfattningen och karaktären av det dödliga våldet i Sverige sedan 1990.

    > Sett till befolkningen dödas hälften så många kvinnor (2,9 avlidna per miljon invånare) i våld inom familjen, inklusive partnervåld, i Sverige jämfört med Europa i stort (6).

    > Vad gäller det dödliga våldet mot unga män mellan 15 och 29 år, främst kopplat till gängkriminalitet, är situationen omvänd. I den senare kategorin har det dödliga våldet nu ökat i nära två decennier, enligt Brå.

  2. unununununu on

    Det hade jag kunnat säga utan att utföra en undersökning.

  3. koltrastentv on

    Vilken jävla tur att jag satt ner när jag läste dethär

  4. Rageniry on

    Man kan skratta åt detta, men betänk att många personer i offentligheten i många år har gjort ett stort nummer av att det dödliga våldet inte går upp i Sverige, och har använt det som argument för att kriminalitetsutvecklingen inte är ett problem. Anledningen till det är ju att andra former av dödligt våld har gått ner ungefär i samma takt som dödligt våld i kriminella kretsar gått upp.

    Därför är det bra att BRÅ bidrar med lite captain obvious information här. De som lägger ut rökridåer om situationen i Sverige får svårare, helt enkelt.

    Jag hoppas att de i nästa steg gör en sammanställning av hur mycket det dödliga våldet på totalen har minskat i andra jämförbara länder under de senaste 20 åren, medan det i Sverige har stått still. Om Brå gick ut med det tydligt och strukturerat skulle relativisterna få oerhört svårt. Den här informationen finns ju tillgänglig för de som söker, men det är fortfarande inte allmän kännedom att Sverige i en alternativ verklighet utan hög migration hade varit ett påtagligt säkrare samhälle att leva i. Det är bra om den faktan kommer tydligt upp på bordet. Så heja Brå!

  5. enfaldig on

    Sorgligt! Problemen verkar ha accelererat oerhört mycket under Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Morgan Johansson.

    Regeringen försöker nu vända utvecklingen, men det tar så klart tid att rätta till problemen.

  6. fyftyrd55f3gio on

    Drabbar ju nästan enbart män så då är det ingen som bryr sig.

Leave A Reply