S vuole introdurre requisiti di identificazione sui social media in tutta l’UE

https://omni.se/a/4BqJoR

di CollectionStrange376

24 Comments

  1. CollectionStrange376 on

    Nu passar man alltså på när SDs trollfabrik ligger i fokus. Som de säger ”never let a crisis go to waste”. Först chat-control, nu detta. Vad är socialdemokraternas endgame vad gäller anonymitet?

  2. rymdmajs on

    Tror det bästa vore om medlemmar i socialdemokraterna förbjöds att använda internet. En kopia av medlemsansökan bör skickas till alla ISP:s inom EU för att göra det lättare för alla och ge ett trevligare internet.

  3. Helgon_Bellan on

    Tanken är väl god. Det räcker egentligen med att 2-3 personer koordinerar för att kunna skapa ett regelbundet flöde för sitt narrativ och sin uppmärksamhet. Men det kommer stanna vid att skada mindre communitys – De stora drakarna inom sociala medier har redan musklerna som behövs för att hantera problemen ändå. Det är bara det att det finns inga ekonomiska incitament för det. Tvärtom, lite trolleri genererar ju trafik.

  4. Micke_xyz on

    Så dumt. Hur definierar de sociala medier? Måste Britt-Maries knypplingsförenings hemsida med gästbok ha ID-krav?

    (Ej särskrivet, genetiv-s)

  5. KorvMedBros on

    S är ju upphovsmakarna till Chat Control så inte förvånande direkt.

  6. boomerintown on

    Det är sannolikt dit vi rör oss, även om marknaden får avgöra.

    Dyker det upp ett välfungerande alternativ till Twitter som skulle fungera på ett sådant sätt tror jag att trafiken snabbt hade rört sig dit.

    Vi har bara sett början på hur kreativt anonyma konton kan användas för att sprida propaganda och desinformation, och av samma anledning som merparten föredrar Reddit framför 4Chan kommer folk föredra en seriös version av Twitter framför det elände som finns på plats nu.

    Men erbjud det som en möjlighet – inte som ett krav.

  7. Ok_Language_588 on

    Bra, så länge nätverken själva får välja huruvida de vill tillämpa det. Kommer göra det ännu enklare att skita i att använda skit.

  8. Sossarna känns verkligen som boomers i dethär. Man får ett gyllene ägg i form av kalla fakta granskningen, och detta är vad man kommer fram till? Finns legitima skäl att vara anonym på internet, men utanför det litar jag inte på att antidemokratiska stater i EU kommer kunna hålla sig ifrån att jävlas med kritiker

  9. rotkiv42 on

    1984, till och med lite trevligt doublethink   ” Förslaget innebär inte ett förbud mot att vara anonym på sociala medier. Däremot ska det finnas ett krav på identifiering när kontot skapas, vilket gör att det alltid går att koppla det till en person.”

  10. Not-ChatGPT-I-Swear on

    Ett dåligt förslag, men jag vill gärna se Facebook, Twitter, TikTok och det andra dö ut, så det kanske i och för sig är ett bra förslag…

  11. Kasta4711bort on

    Jag stöttar inte förslaget men jag instämmer i problemställningen. Jag skulle vilja se ett mellanting, där man har en identitet som kan vara anonym också för myndigheter, men som bara är en per person. Så att man kan avgöra vilka konton som rattas av samma person, även om personen är anonym även för myndigheter. 

  12. “Förslaget innebär inte ett förbud mot att vara anonym på sociala medier. Däremot ska det finnas ett krav på identifiering när kontot skapas, vilket gör att det alltid går att koppla det till en person.”

    Så tanken är att jag ska kunna vara anonym mot andra användare men att plattformen ska kunna veta vem jag är? Jag vet inte om jag litar på att Reddit inte delar min identitet till andra om de blir frågade.

  13. Snerax1337 on

    Om nu dagen kommer då detta blir verklighet så är det nog dagen jag kopplar ned de sociala medierna och blir analog.

  14. jugalator on

    Haha… NAAJJJ det kommer ju inte att gå. Ja, eller, det blir väl på någon S-sanktionerad Mastodon-instans då. Men det är ju dödfött att det här ska på något vis hända på USA-baserade Facebook, Instagram, X…

    Vem ska ens betala för det? Jag tror knappast X, Meta, Snap, ByteDance känner sig manade att sätta upp denna infrastruktur och godkänna leg hos svenskarna. 😀

    Och i EU har de ju inte haft denna SD-storm som nyss här i Sverige och intresset lär vara rätt pissljummet att börja dra i något jättestort här (som det skulle bli).

  15. MingWree on

    Mer inskränkning på integriteten från Socialdemokraterna?

    Kan inte säga att jag är förvånad med tanke på att det är Ylva Johansson som drivit införandet av Chat Control 2.0 hårdast.

  16. alltgott on

    Sossarnas försök att kapitalisera på SDs trollfabrik går *sådär*

Leave A Reply