I partiti Tidö in crisi si riuniscono dopo la revisione: SD si è scusata

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tidopartiernas-i-krismote-efter-sd-granskningen

di neoshero

6 Comments

  1. neoshero on

    Helt otroligt hur man försöker pudla samtidigt som man håller fast i att avslöjandet är en påverkansoperation samt att man kommer fortsätta gör det. Är helt förbluffad.

    Från artikeln:
    >Regeringspartierna har riktat stenhård kritik mot SD och deras arbete med anonyma konton. Under torsdag höll Tidöpartiernas partisekreterare möte.
    >**– Det är ett antal inlägg som strider mot respektklausen som finns i Tidöavtalet, säger SD:s Mattias Bäckström Johansson efter mötet. Sverigedemokraterna tycker fortsatt att TV4:s granskning är en ”påverkansoperation”.**
    >**– Det är anmärkningsvärt att ta anställning hos ett politiskt parti för att söka sig till uppgifter som är väsentliga inför ett närstående val, säger partisekreteraren.**

    >I en skriftlig kommentar till SVT kallar Moderaternas partisekreterare Karin Enström mötet för uppriktigt och konstruktivt. ”Det är bra att SD tagit åt sig av kritiken och nu vidtar åtgärder för att ändra hur deras kommunikationsavdelning fungerar. De har också framfört en ursäkt på vårt möte.” ”Jag utesluter inte att det finns fler problem att hantera och fler aspekter att diskutera – och det gäller alla partier. Vi har ju gång på gång sett exempel på olämpligt beteende – och det både till höger och till vänster.”

    >Inför krismötet hade SD delat en lista med 45 klipp och inlägg som de har publicerat i sociala medier och som handlar om Tidöpartierna. SVT har tagit del av listan, som innehåller inlägg från kontot ”vkkfb” på Instagram, videos från kontona ”mememumriken”, ”sverjedemokraterna” och ”jimmiemoments” på Tiktok och fyra videos från Youtube som just nu inte går att se på.

    >**SD ska under mötet ha bett om ursäkt för det material som bryter mot Tidöavtalets så kallade respektklausul, men säger i en kommentar efteråt att de inte kan lova att de framöver kommer förändra sina arbetssätt.**

    >Ett av klippen från Tiktok visar tre animerade dansande grodor som representerar M, KD och L. Ovanför dem sitter en sverigedemokratisk groda och styr de andra tre andra som en marionettspelare. Ett annat innehåller ett tal från Ulf Kristersson där det har klippts till att han säger att Sverige ska bli ”världens första framgångsrika diktatur”. Ett tredje klipp driver med Johan Pehrsons ledarskap och han kallas för ”Bubben”.

    >SD kommer att radera alla inlägg på listan.

  2. WiseDuck on

    Och där försvann allt mitt hopp om att något parti skulle gro en ryggrad. Vart är vi på väg? Om detta som mest leder till en axelryckning hos de inblandade så är tyvärr Sverige rent politiskt sett kört och det är bara skarpt utför nu. 

  3. Undrar hur krökt Kristerssons och Pehrsons ryggar kan bli egentligen? Måste vara jobbigt för dem att gå dubbel böjt hela tiden.

  4. FuzzyPurpleAndTeal on

    Har SD bett om ursäkt för uppmaning av inhemsk terrorism än?

  5. doedskarp on

    Var det inte nyss så att SD inte hade något att be om ursäkt om? Att allt bara var bluff från TV4?

    Jag skulle fan dö av skam innan jag hade gått med på att tokljuga offentligt på det sättet.

  6. turdfergusontron on

    Regeringen: I’m gonna do a 360 and walk the other way

Leave A Reply