La vespa più grande che abbia mai visto. Inizi a preoccuparti quando riesce a spostare un bicchiere da 4 dl con pareti di vetro spesse.

https://i.redd.it/u0p12ad32y0d1.jpeg

di Sawyar

19 Comments

  1. Razulath on

    Bålgeting, väldigt lugn getingsort. Släpp ut den, den äter nämligen vanliga getingar och är även fridlyst.

  2. Lite sådär… Flög omkring och skötte mitt tills en stor jävla jätte fångade mig i ett glas bredvid någon stor gul sak.

    Kommer missa mitt eftermiddagsmöte p.g.a detta…

  3. Perfect_Papaya_3010 on

    Nästan lika stor som Greklands getingar. Dom är stora som en fisk

  4. Ok_Narwhal_9200 on

    Ooh en snel bålgeting! släpp ut henne. hon är fridlyst, ev. en drottning

  5. WishboneBeautiful875 on

    Slå inte ihjäl den. Fridlyst + att kompisarna dyker upp.

  6. cohletrainbaby on

    Söt liten rackare. Hoppas så klart att du lät denne flyga iväg

  7. Don_Masurkas on

    Bålgetingar är fina och fredliga insekter, släpp ut den! Men till skillnad från vad många säger är bålgeting inte fridlyst i Sverige. Den har ökat i antal senaste åren.

  8. Lagervakt on

    I mitt föräldrahem hade vi ett bålgetingbo i väggen på ett av uthusen. Det va en varm sommar och väggen låg i söderläge. Plötsligt såg vi att getingar turades om att sitta vid ingången och “flaxa” med vingarna som besatt. Vi kollade upp detta och det visar sig att de gör det för att kyla ner boet! Coola varelser.

  9. ThyOughtTo on

    Studerar drömutbildningen. Träffade en tjej nyss där vi klickade på helt osannolika nivåer. Båda kände samma.

    Plötsligt från ingenstans kan hon inte ses mer. Finns det ett universum där jag misstolkade allt? Jag antar det, men högst otroligt, då hon aktivt ville ses igen och frågade om sommaren osv.

    Så nu har jag svårt att studera. 

  10. FewEbb6531 on

    Killarna har lyckats med att sätta vår installation 54 mm fel. Vissa individer har fått ångestattacker medans jag och vår kunds platschef har löst problemet. På väg hem fick jag ett massivt stenskott, tack NCC…

  11. NiceKobis on

    Jag blev stungen av ett (helt vanligt) bi i onsdags. Mitt uppe på örat. Det gjorde lite ont men inte så hemskt, och jag blev stungen av ett bi i slutet av förra sommaren och den gången var det inte så farligt. Den här gången blev istället mitt öra ungefär 3 gånger så tjockt som det brukar vara, helt rött, och rätt ömt – det ser fortfarande inte helt normalt ut.

  12. agrobabb on

    Såg en sådan ett par dagar sen, den lämnade mig med trauma

  13. LingoLady65 on

    Korrekturläst en viktig text till en ny kund. Det som blev kvar kan jämföras med när CIA varit med och censurerat en intressant rapport. Måste göras om från början. Av någon annan, tack och lov.

    Men bålgetingar är häftiga. Flyttade till Östergötland för över 20 år sedan från bästkusten och hade aldrig sett sådana förr, och blev extremt chockad av att se mutantgetingar från yttre rymden i min trädgård.

  14. Monsunen on

    Jag hade en geting som kom in idag, flög runt mig och sen åkte ut. Jag tänker varje gång att även om den skulle landa på mig så borde den inte stickas för jag gör inget, men är inte helt säker på det.

  15. Taendstikker on

    Släpp ut den, bästa getingarna vi har!

    “Även om bålgetingen kan väcka skräck vid första anblick, attackerar den sällan människor och påminner mer om en humla till sitt beteende. Den har ett lugnt temperament och bättre uppsikt över omgivningen än andra getingar, och hinner reagera och flyga iväg innan man kommer nära. Deras stick är inte farligare än andra getingars, men för känsliga insektsallergiker kan dock getingstick i värsta fall bli livshotande. Till skillnad från honungsbin kan getingar sticka fler gånger, fast med ett svagare gift.”

    [Bålgeting – en gigant på frammarsch – Vi i Villa](https://viivilla.se/djurliv/balgeting-en-gigant-pa-frammarsch/)

Leave A Reply