Cosa dice la giuria di questi incroci? Sto facendo prove e ci sono opinioni discordanti tra quelli che guido su ciò che effettivamente si applica qui. 40, non una strada principale, nessun segnale di precedenza o simili. In ogni caso, l’autoconservazione viene prima di tutto…

https://www.reddit.com/gallery/1cyrwkc

di SZS_CITRON

6 Comments

  1. Skulle säga att högerregel gäller, men jag hade nog också haft självbevarelsedrift och inte kört ut.

  2. Högerregeln gäller så länge det inte är en utfart, då gäller utfartsregeln.

  3. Candid_Umpire6418 on

    Solklart högerregeln. Sen gäller såklart sunt förnuft före regler, dvs håll inte hårt i “din” rätt och förvänta dig inte att andra kommer göra rätt. Så tvärnita inte om du ser en bil från höger, du ska kunna stanna lugnt och säkert så bakomvarande hinner reagera.

  4. Disastrous-Floor-433 on

    Högerregeln gäller enligt lag men du kommer garanterat bli inblandad i en olycka om du håller fast vid den. Det intuitiva är att rakt fram har företräde och de flesta kommer att agera så

  5. rasmus9311 on

    Tror de flesta klassar den stora vägen som “huvudled”.

    Finns ingen anledning för den som åker där med fart ska behöva sakta in för att släppa ut någon som redan står stilla och väntar och kollar läget. Flödet i trafiken är bättre då.

    Tycker högerregeln bara är användbar vid låga hastigheter i tex villaområden.

  6. Equivalent_Clue3541 on

    Om din handledare säger åt dig att Högerregeln inte gäller i de korsningarna så är inte den personen lämplig att övningsköra med.

Leave A Reply