Sono il primo nome del Partito dei Verdi per le elezioni parlamentari europee, AMA!

https://i.redd.it/mtai87gmh53d1.jpeg

di ActualAliceBahKuhnke

23 Comments

  1. ActualAliceBahKuhnke on

    Hej! Jag heter Alice Bah Kuhnke och är EU-parlamentariker för Miljöpartiet. Klockan 17.00-17.30 idag gör jag en AMA här. Jag ska försöka svara på så många jag hinner. Börja gärna ställa era frågor redan nu!

  2. Mackenicken on

    Hej Alice! Välkommen till Sweddit! Jag undrar vad du tycker om att Centerpartiet också kallar sig för “gröna”?

  3. AltIGuess_ on

    Du vs Jonas Sjöstedt, vad är anledningarna att välja dig?

  4. Vad är anledningen till att Miljöpartiet är negativa till kärnkraft? Kärnkraft är ju stabilt och leder inte till speciellt mycket koldioxidutsläpp. Ja, vind- och solkraft är också bra, men varför ska vi ignorera en sån otrolig teknologi som kärnkraft? Har de inte kommit på bra lösningar för kärnavfall i Finlands nya kärnkraftverk? Är det inte bra med lösningar som inte tar upp så mycket plats i vår natur? Många länder i Europa har ju inte heller lika bra förutsättningar för förnybar el som vi har (vattenkraft).

    Frankrike har mycket renare elproduktion än närliggande länder samtidigt som den ofta är billigare, och de har ju väldigt mycket kärnkraft. De exporterar också ofta el till grännländer när det t.ex. inte blåser så mycket. Är inte kärnkraft ett bra komplement till vind- och solkraft? Och även om ni tycker det finns problem med kärnkraft, tycker ni inte man borde lägga resurser på att försöka lösa de problemen?

  5. TrorInteDetDu on

    Varför skriver man miljöpartiet de gröna utan versaler? Är det för att få det att framstå som lite mer “casual” och folkligt? Är det för att spara skrivarbläck?

  6. Hej Alice! Två frågor:

    – Vad menas egentligen med ”förstanamn”? Blir du ”automatiskt” kryssad om jag bara väljer partiet?

    – Tycker du man som medborgare har rätt att kräva att staten/EU löser klimatfrågan? Begreppet ”fotavtryck” myntades väl av nåt brittiskt oljebolag i syfte att kunna fortsätta sälja olja, och kräva att medborgarna ska lösa klimatkrisen istället.

  7. Relevant_Candidate65 on

    Varför är alkohol lagligt om det är extremt dåligt för hälsan? Alla som festar varje helg har ju tappat hår- Hår är den strösta tecknet på en persons hälsa.

  8. NordicTyr on

    Hej Alice, varför står Miljöpartiet så positivt till elbilar? Och hur kommer det förmedlas till EU? Som alla nya branscher så finns det problem och ”svarta hål” av information. Det kommer nya studier hela tiden om hur länge man måste äga sin elbil för att den ska kunna ersätt en bensindriven i koldioxidutsläpp och på det, hur ersätter man dem afrikanska barnen som gräver efter kobolt och andra konflikt metaller som är del i den produktionen. Som H&M och deras kläder så får man tillslut alltid reda på att det från utsatt barn även fast dem har bytt leverantör för femte gången. Hur står ni till detta, vad är erat resonemang?

  9. thepublicsphere on

    1. Vilka frågor är viktigast för er i EU? Och hur ska ni se till att uppnå dessa?

    2. Varför tog det så lång tid innan ni la upp ert EU-partiprogram på er hemsida? I april hänvisades det till det från 2019. 

    3. Varför är ni jättepositiva till ökad arbetskraftsinvandring från länder utanför EU? (Enligt valkompassen i SVT).

    4. Varför vill ni att EU ska ta ökade lån för att ge som bidrag till Ukraina? (Enligt valkompassen i SVT).

    5. Vad lovar ni att göra i EU om man röstar på er?

  10. spiderzork on

    Vad är det viktigaste du har åstadkommit under din första mandatperiod i europaparlamentet?

  11. olatorhan on

    Känslan stämmer säkert inte och jag är säker på att det finns information att inhämta men personligen kan jag uppleva att vi har sämre koll på vad som försiggår i Bryssel, vad ni som vi har valt att representera oss pysslar med osv. Dessutom samverkar ni med politiker från andra länder, vissa med kort demokratisk historia.

    Fråga: Tror du att det förekommer mer korruption och lite skumma överläggningar i eu-politiken än nationellt i Sverige?

    Lycka till i valet!

  12. PizzafaceMcBride on

    Vilket yrke har varit roligast, politiker eller barnprogramledare?

  13. Schizojerker on

    Varför fokuserar inte regeringen på att lösa problemen vi uppenbarligen har istället för att säga ”hon sa det. Han sa det. Dom är dumma. Dom är rasistiska. Dom står för det här. Han är så” om varandra konstant?

  14. barbaren_i_pyjamas on

    Tusentals av Sveriges vindkraftverk står på randen till konkurs enligt en studie från Handelshögskolan i Jönköping.

    [https://www.tv4.se/artikel/NKnZvX6uoK3IAWROYoiez/konkursvag-hotar-svensk-vindkraft](https://www.tv4.se/artikel/NKnZvX6uoK3IAWROYoiez/konkursvag-hotar-svensk-vindkraft)

    Miljöpartiet la ner kärnkraft för att “den är inte lönsam”. När kommer Miljöpartiet börja driva frågan om att stänga vindkraftparker som inte är lönsamma?

  15. Varför bör/bör vi inte legalisera cannabis, och slå mot de våldsamma gängens största inkomstkälla?

  16. Chartaofver on

    Känns det inte som att utfrågningarna i SVT är mer för att försöka visa hur obundna de är politiskt (även fast de inte är det) och för att försöka visa hur tuffa de är (även fast de inte är det)?
    Skrattar ju gott åt deras patetiska försök att ställa er politiker mot väggen

  17. omgbambi on

    Hej Alice, jag vill främst tacka dig för dina förtjänstfulla år i Disneyklubben, prime time för en då sjuåring.

    Mer ett inspel än en fråga, om elsystemet ska bli en accelererande kraft för den gröna omställningen och framförallt den gröna energiomställningen måste hela elsystemet digitaliseras. I dagsläget är en av de största flaskhalsarna interoperabilitetsproblemet där olika grunkor har olika protokoll och mäter data på olika sätt som gör att nya, eller ens gamla lösningar kan implementeras och skalas utan att behöva lägga oerhört mycket tid på att skräddarsy sina lösningar för alla möjliga olika sorters grunkor. Det finns ca 2500 nätoperatörer i EU där 70% av dom har färre än 100 kunder men betjänar en majoritet av elkunderna.

    EU kommissionen håller på med ett gigantiskt projekt som i runda slängar går ut på att förska få olika grunkor att prata med andar grunkor utifrån ett väldigt komplicerad approach där varje grunka ska ha ett eget protokoll, men som inkluderar ett visst typ av språk. Detta är tvärt om mot hur IP protokollet fungerar, där alla använder samma språk för att kommunicera med andra grunkor.

    Vad blir konsekvensen? Dels blir det inlåsningseffekter hos kunder som tvingas till att köpa in “helhetslösningar” som hämmar konkurrensen på marknaden, dels måste varje ny aktör som ex. har nya lagringslösningar för att absordera förnybar produktion och exempelvis vill bidra till lokal lastbalans ta hänsyn till vilka grunkor som kunderna har, om man ex. behöver ha fakturering som inkluderar central lagring med lokal lagring (stort batteri + husbatterier) med olika leverantörer med olika lösningar och olika appar.

    Vi behöver ha ETT protokoll. EU behöver sätta ner foten och tvinga elsystemet att bli som internet. Vi kan inte förvänta oss eller vänta på att näteropatörer och hårdvaruleverantörer självmant, vilket dom aldrig kommer göra, ska hitta någon sorts allmänkonsensus om hur grunkor ska prata med varandra.

    Det här är ett stort hinder för exempelvis energigemenskaper för det är ett härke för dom att orientera sig i den här djungeln av lösningar. När du pratar med folk i elsystemet kommer dom säkert att tala vitt och brett om vikten av data. Men data är bara så relevant som det går att använda den för att styra, styra gör man genom att kommunicera, och kan man kommunicera i realtid behövs inte historisk data på samma sätt som nu. Typ.

    Jag var nyss på en Italiensk ö där många hushåll fortfarande har analog mätning med en skiva som snurrar och där man mäter pulser. Sedan satte dom en liten 2g grunka på med kamera som räknade antalet pulser och skickade iväg information var 45e minut… I tyskland är man knappt över 10% ännu med smarta mätare.

    Det är en travesti.

    Vi behöver också ha fler elnördar som politiskt sakkunniga och / eller som parlamentariker.

    Och som en sista grej.

    Den gröna energiomställningen behöver också vara teknikneutral för att få väck olja, gas och kol. Förnybart och kärnkraft har sina olika roller att spela fram tills att vi löst de stora puckarna.

  18. That_would_be_meat on

    Hej Alice.
    Tänk hypotetiskt att du bara får driva en enda fråga i ditt framtida politiska liv. Vad blir det?

  19. SWINUBtheDESTROYER on

    Hej Alice!

    Såklart är klimat & miljö prioriterade frågor för er men vilka förslag på andra områden är viktigast enligt er? Gärna sådana som ni tror har en realistisk chans att få igenom i parlamentet?

Leave A Reply