Il Comune richiede orari di lavoro più brevi

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1257788&_sp_pass_consent=true

di weirdowerdo

10 Comments

  1. weirdowerdo on

    >Efter diskussionerna om kortare arbetstid ger sig nu Kommunal in i debatten och vill se kortare arbetstid.

    >Fackförbundet menar att den forskning som finns på området visar att det inte skulle leda till negativa effekter för vare sig samhällsekonomin eller löneutvecklingen.

    >– Från högersidan och arbetsgivarsidan får vi ofta höra att detta är för kostsamt, nu kan vi belägga att det är en gammal seglivad myt, säger Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal, i ett pressmeddelande och fortsätter:

    >– Tvärt om indikerar forskningen att generella arbetstidsminskningar ofta kan kopplas till högre tillväxt och ökade skatteintäkter men även minskad stress och bättre balans mellan arbete och privatliv för den enskilde.

  2. ChiefOfficerWhite on

    Einsteins på Reddit: ”döhö kommer inte funka på min arbetsplats döööh, jag behöver min löööön ..jag har inte förstått konceptet och tänker kritisera ändå”
    /s

  3. barbaren_i_pyjamas on

    >Kommunal kräver

    Då får väl Kommunal förhandla fram det i enlighet med den Svenska modellen?

    [https://skr.se/skr/tjanster/bloggarfranskr/arbetsgivarbloggen/artiklar/arbetstidsforkortningloservarkenkompetensutmaningellerarbetsmiljoproblem.78869.html](https://skr.se/skr/tjanster/bloggarfranskr/arbetsgivarbloggen/artiklar/arbetstidsforkortningloservarkenkompetensutmaningellerarbetsmiljoproblem.78869.html)

    > En arbetstidsförkortning för anställda med kontaktyrken i kommuner och regioner på två timmar per vecka, skulle kosta 24 miljarder kronor och kräva att det rekryteras 41 000 fler anställda.

    Om de kan lösa det utan skattehöjningar ser jag inget problem.

  4. That_would_be_meat on

    Äntligen någon som säger det vettiga, KORTARE ARBETSTID. Inta automagiskt 6 timmar/dag. Vissa branscher kan ha 6-timmars andra kanske skall jobba 4 lite längre dagar. Eller kanske i säsong med längre ledighet däremellan.

  5. Life_Middle9372 on

    Fantastiskt. 

    Och snälla, folk som direkt avfärdar detta bara för att man inte exakt har en plan för hur det ska gå till i praktiken i dagsläget måste inse att vi måste börja våga ha lite visioner om ett bättre liv igen.

    Om människan hade stått med armarna i kors och sagt ”Näää, det går inte, hur ska det gå till? Vi gör som vi alltid gjort istället” så skulle vi fortfarande levt som på 800-talet som bäst.

    Det kommer inte att gå att genomföra över en natt och det kommer att behövas en långsiktigt plan för hur övergången ska gå till.

    Det är inte rimligt att vissa yrkesgrupper ska jobba ihjäl sig i 45 år, gå i pension med en trasig kropp och få några bra år om man har tur. 

  6. Sodasodapls on

    Då kan man fråga sig varför de skrev ett kollektivavtal som inte innefattar just det. De hade kunnat ta den striden tillsammans med Vårdförbundet men valde att stå utanför.

  7. SpringFuzzy on

    Medans Kina jobbar 80/h vecka förbereder vänsterdrömmarna sitt utopiska valfläsk. Att få något för inget, en gratis lunch och att framställa guld från bly, det är alkemisternas dröm.

  8. hallonlakrits on

    Detta kan ju inte vara valfläsk va?

    Jag menar annars skulle de väl i löneavtalen nu under inflationen drivit förkortad arbetstid istället för höjd lön, istället för vad de gjorde med samma arbetstid och samma lön? Folk skulle inte fått mer pengar att röra sig med så det skulle inte höjt inflationen.

  9. Altruistic_Peak7690 on

    Det kallas väl deltid? Men det kanske inte erbjuds i många verksamheter.

  10. AmaMoonGoose on

    Skulle det inte vara bättre med mer lön eller att flera får gå upp till 100%

Leave A Reply