Azione della polizia al KTH: manifestanti arrestati

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisinsats-vid-kth-demonstranter-gripna

di MingWree

6 Comments

  1. MingWree on

    > Polis har under onsdagen frihetsberövat flera demonstranter utanför Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. SVT:s reportrar på plats beskriver stämningen som stökig.

    > Demonstranter på plats utanför universitetet förklarar för SVT att man protesterat mot Israels krigsföring i Gaza, i samband med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch besökt skolan.

    > Polisen har under demonstrationen gått in och försökt avbryta protesten.

    > De har stört genom att gapa och skrika, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

    > SVT:s reportrar beskriver att stämningen stundtals varit stökig och att polisen bland annat använt hundar mot demonstranterna.

    > Enligt polisen har 15-20 personer frihetsberövats och tre demonstranter gripits.

    > **Polisen: Saknade tillstånd och var maskerade**

    > Polisen säger att demonstranterna saknade tillstånd för allmän sammankomst. Flera av de som omhändertagits ska vara misstänkta för brott mot lagen om maskeringsförbud.

    > De är rädda för att bli avstängda från universitetet eller andra konsekvenser för att de protesterar mot kriget, säger en av demonstranterna, om varför man maskerar sig.

    > Polisen säger att demonstrationen får fortsätta så länge de som protesterar inte beter sig ordningsstörande och inte maskerar sig.

    > **Studentprotester mot Israels krigsföring i Gaza**

    > Sedan mitten på maj har det pågått studentprotester utanför både KTH och Stockholms universitet, där flera personer tältar på skolornas områden.

    > Aktionen är en protest mot Israels pågående krigföring i Gaza och aktivisterna vill att universiteten ska bryta sina samarbeten med israeliska lärosäten.

  2. myrmonden on

    Varför har de mask på om dem tror sig vara på
    Rätt sida?

  3. “SVT:s reportrar beskriver att stämningen stundtals varit stökig och att polisen bland annat använt hundar mot demonstranterna.”

    Ja, det brukar bli stökigt när man skickar hunden på folk. 

  4. Bullmamma16 on

    >– De har stört genom att gapa och skrika, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

    Men demokrati är ju när vi överröstar varandra?

  5. ServantOfNZoth on

    Tänk om folk kunde lägga lika mycket energi pÃ¥ att demonstrera för lokala angelägenheter som faktiskt direkt berör oss Svenskar, som de lägger pÃ¥ att demonstrera för “palestina”.

Leave A Reply