SD: Pronto a collaborare con i partiti filorussi

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PpRQge/sd-redo-att-samarbeta-i-eu-med-ryssvanliga-partier?utm_source=iosapp&utm_medium=share

di c0224v2609

16 Comments

  1. ChaoticEvilRaccoon on

    samarbete är bra. att dra hårda röda linjer och vägra samarbeta av pincipskäl är dåligt. jag är helt övertygad att det går att hitta vissa gemensamma beröringspunkter även med partier som går ryssarnas ärenden men det är inte samma sak som att hoppa i säng med dom och svälja allt med hull och hår

  2. Reinmaster101 on

    Kvalitetsjournalistik 🤪 skapa splittring genom att inte titta åt andra som hamnat på sniskan gällande sina lojaliteter till Ryssland stöter dom längre åt Ryssarnas håll. Finns det områden där man kan samarbeta ger det också en ingång att kanske nyansera deras tokiga lojaliteter mot Ryssland.

  3. somabokforlag on

    De ryssvänliga partierna är det av ett skäl. De delar de ryska värderingarna om konservatism, anti-hbtq, anti-flyktingar, anti-klimatet, anti-fri press, anti-feminism, anti-abort. Hur ska SD kunna verka i EU-parlamentet om de inte får samarbeta med de partierna som tycker som dom?

  4. lillskruttan on

    efter att ha varit aktiv på nätet i typ trettio år nu och sett hur sverigedemokrater och liknande grupperingar under åren uttryckt sig så är det extremt väntat att man har lätt att omfamna ryssarna. För tio år sedan hade stödet varit VÄLDIGT tydligt, men nu har man nog anpassat sig till den rådande situationen om hur man uttrycker sig. Putin, Orban Le Pen och högerextrema har alltid varit vänner till SD och SD kommer absolut stödja dem, även om man just nu i ren taktik försöker tona ner detta.

  5. Designer_Cloud_4847 on

    *I frågor som inte rör utrikespolitik eller Ukrainakriget!* Det är inte samma sak som att liera sig med Putin. Om detta är enda sättet för SD att ha en chans att få igenom sina politiska förslag är det väl helt självklart att de gör såhär? Att avstå från att få igenom den politik man gått till val på bara för att markera ”avstånd” mot några partier är ett slag i ansiktet på väljarna.

  6. Espressodimare on

    ” ”rimligt” att samarbeta med ryssvänliga partier när det gäller till exempel terrorism inom Europa”

    Det är ju för fan ryssarna som är terroristerna! 

  7. LordMuffin1 on

    SD samarbetar ju redan med Ryssland ibland (Egor Putilov, Pavel Gamov, Erik Almqvist m fl) . Så är liksom inte ett långt steg till att de i EU börjar samarbeta med ryssvänliga partier.

  8. DevaFrog on

    Röstar man in Högern i EU kommer de behöva arbeta med högern i EU, Surprised pikachu.

    >– Det är inte jag eller någon annan som legitimerar dem. Det är väljarna i deras egna länder som gör det.

    Demokrati? I EU? Hur vågar dem!

    Aftonbladet gör clickbait som det här och blir arga för att “media” som Riks dyker upp och skapar sin egen lilla eko-kammare. Förstår varför det bara blir bajskastning istället för politik inför EU valet.

  9. SD har ju varit ryssvänliga från början. Det var först efter 2022-invasionen av Ukraina (2014 ändrade inte särskilt mycket) som de tonade ner retoriken. Verkar som att de satt igång igen då.

  10. Big-Cap558 on

    Det kändes nära ett tag som att dom skulle bli rumsrena och kanske gå mot nästa val som största parti, men varje gång skjuter dom sig i foten

  11. Tror jag röstar blankt denna gång.

    Finns inte ett jävla skit-parti som gör något bra här.

  12. stafdude on

    Lite komiskt att de som vill framstå som nationalister går Fi’s ärenden..

  13. stafdude on

    Lite komiskt att de som vill framstå som nationalister går Fi’s ärenden..

  14. Techno_W0lf on

    SD har alltid älskat Orban, Putin och varit emot ett svensk Nato-medlemskap. De hatar allt med hbtq rörelsen så det chockar egentligen ingen att de visar sitt stöd för att sammarbeta med ryssvänliga Europaparlaments politiker.

    De var tvungna att ta ställning för Nato pga trycket med Ukraina-kriget men nu kommer de tillbaka till sina rötter igen.

Leave A Reply