La polizia sospetta un piano di attacco contro un’azienda israeliana

https://www.di.se/nyheter/polisen-misstanker-attentatsplan-mot-israeliskt-foretag/

di neoshero

4 Comments

  1. neoshero on

    Från artikeln:
    >**Okända personer misstänks under natten ha placerat en sprängladdning vid Elbit Systems lokaler i Göteborg. Polisen utreder händelsen som försök till allmänfarlig ödeläggelse. Sedan tidigare driver anonyma aktörer en påverkanskampanj för att få fastighetsägaren Wallenstam att vräka det israeliska försvarsföretaget.**

    >Det var vid 04-tiden på måndagsmorgonen som ett rykande föremål upptäcktes utanför Wallenstams kontorsfastighet på Långfilsgatan i södra Göteborg, där Elbit Systems Sweden AB alltså är en av hyresgästerna. En känd hotbild mot det Israelägda försvarsföretaget fick polisen att ta uppgifterna på största allvar.

    >”Den första patrullen var på plats inom några minuter efter att en väktare larmat”, berättar polisens presstalesperson Jens Andersson. **Flera omständigheter fick poliserna att befara att det rörde sig om en bomb. ”Avspärrningar upprättades och polisens nationella bombskydd tillkallades”, fortsätter Jens Andersson.**

    >Israeliska Elbit Systems Ltd har blivit en allt viktigare leverantör åt Försvarsmakten. I slutet av oktober förra året slöts ett avtal värt 1,7 miljarder kronor som innebär att företaget ska bistå den svenska armén i införandet av ledningssystemet LSS Mark. Sedan dess har Elbits Systems svenska dotterbolag utsatts för upprepad skadegörelse, bland annat i form av politiskt klotter. En anonym grupp har också lanserat en påverkanskampanj på Internet för att få fastighetsägaren Wallenstam att vräka Elbit Systems Ltd.


    >I förra veckan bekräftade Säkerhetspolisen att svenska gängkriminella ska ha värvats av Iran för att agera mot israeliska och judiska intressen i Sverige. Israels ambassad i Stockholm har i år utsatts för såväl skottlossning som en misslyckad handgranatsattack. Huruvida Säpo engagerats även i utredningen i Göteborg eller inte är i nuläget okänt.

  2. melasses on

    Bara nästan krigshandling, men inte riktigt då vi vill kunna lossas at vi inte är i krig.

Leave A Reply