SD apre ai conti anonimi nelle elezioni del 2026

https://www.dn.se/direkt/2024-06-03/sd-oppnar-for-anonyma-konton-i-valet-2026/

di Deklaration

5 Comments

  1. AutoModerator on

    DN verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

    *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/sweden) if you have any questions or concerns.*

  2. Deklaration on

    Tidigare på måndagen rapporterade [TV4](https://www.tv4.se/artikel/2NNoeHyko2YLOF5hHMFhAk/sd-s-besked-efter-kritiken-startar-inga-fler-anonyma-konton) att Sverigedemokraterna beslutat att inte starta några nya anonyma konton i sociala medier. Till kanalen sade Andrea Kronvall, SD:s kommunalråd i Norrtälje att det inte finns planer på att skapa anonyma sidor i framtiden. Sverigedemokraternas presschef bekräftade därefter att beslutet gäller för hela partiet.

    Men från kommunikationschefen Joakim Wallerstein kommer nu ett annat budskap.

    Han säger att partiet enbart har beslutat att inte starta nya konton fram till EU-valdagen 9 juni. Därefter kommer partiet utvärdera sin kommunikation efter valnatten för att se hur de anonyma kontona fungerat.

    Wallerstein utesluter därför inte att anonyma konton är en del av partiets kommunikation i nästa valrörelse.

    – Vi får utvärdera och se vad vi behöver ha på plats valet 2026, säger han och betonar att SD kommer fortsätta att vara stora på internet.

    **Ni har alltså inte ändrat er syn på kontona efter kritik från era samarbetspartier?**

    –  Vi har dialog med våra samarbetspartier och har tagit till oss om kritik. Vissa delar håller jag med om annat måste vi prata mer om för att förstå varandra, säger Wallerstein.

  3. ArugulaMuch on

    Är SD-röstare så funtade i huvudet att de tycker att det här är okej?

    Edit: Undrar seriöst.

    Edit2: Seriöst finns det ingen SD-röstare som tycker att det här är helt okej och de tänker rösta på SD nästa val som kan dela med sig om hur hen tänker?

  4. Secure-Ad4436 on

    Kan inte alla dessa partier lägga ned dessa smutsiga valkampanjer? Stå för ditt ord så kanske vi behåller vår tolerans. Man måste ju lära sig att inte förvrida sanningen. Det görs när man står till svars.

    Herr Jag vet inte.

Leave A Reply