Arrestato 19enne nel bel mezzo di festeggiamenti studenteschi – sarà deportato

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/eMPzvK/sundsvall-student-gripen-mitt-i-studentfirandet

di Aintandsmall

14 Comments

  1. Bbrasklapp on

    Från Migrationsverkets hemsida:

    “Om det inte går att genomföra avvisningen eller utvisningen på grund av att du inte samarbetar kan Migrationsverket lämna över ansvaret för att du ska lämna landet till polisen. Om du håller dig undan har polisen rätt att efterlysa och eftersöka dig. Polisen har också rätt att använda tvång för att du ska lämna landet.”

  2. enfaldig on

    Det låter så klart klumpigt av polisen, men det kanske finns fler sidor av den här berättelsen som inte kommer fram?

    Om man är efterlyst av Migrationsverket så lär denne 19-åring inte ha varit samarbetsvillig under en längre tid.

  3. MediocreX on

    Grattis till ~~studenten~~ ~~arbetslösheten~~ utvisningen!

  4. goomerben on

    ”En kompis till 19-åringen berättar för tidningen om hur han såg sin vän föras bort av två poliser.
    – Det var djupt förnedrande. Det första folk runt omkring oss trodde var kanske att han kunde ha gjort något brottsligt eller var påverkad, men så var det inte, säger kompisen.”

    tänker väl rent allmänt att ifall någon grips för utvisning så är det väl för att de inte har varit samarbetsvilliga med migrationsverket till att börja med och med tanke på att migrationsverkets beslut uttrycks som ”laga i kraft” så låter det som ett brott att medvetet inte följa beslutet?

  5. myrmonden on

    ” Det första folk runt omkring oss trodde var kanske att han kunde ha gjort något brottsligt eller var påverkad, men så var det inte”

    folk som lever i sån fantasivärld alltså, Annie löf får åka tid o förklara för dem att det är olagligt att göra brott.

  6. Flexobird on

    Fyfan vad empatistörda människor i kommentarerna, man blir mörkrädd.

  7. PoetPont on

    Så efter att vi har betalat för hans skolgång och studiebidrag men innan han kan börja betala skatt på riktigt utvisar vi honom?

    Killen måste ju kunna snacka svenska och ha gott läshuvud för att kunna ha tagit student från naturvetenskaplig linje. Osannolikt att det rör sig om gängbrottsling eller tonårsterrorist. Är väl en afghan eller så.

    Vi kan ju aldrig veta vad som hänt i individens fall men det låter igen som att vi investerar och sen innan vi får tillbaka på investeringen så utvisar vi hen.

    Låter vansinnigt i mina öron, denna frenesi att kasta ut människor är pengar kastade i sjön. Vi skulle nog alla bli rikare om vi bara chillade lite och slutade trycka på att födelseorten är det viktigaste med att bo i Sverige.

  8. Som vanligt så skriver inte tidningen varför han ska utvisas. De är bara ute efter det sensationsartade gripandet. Det sätter känslor i gungning i alla läger. 

Leave A Reply