Axfood inghiotte City Gross – compra l’intera azienda per due miliardi

https://www.di.se/live/axfood-slukar-city-gross-koper-hela-bolaget-for-tva-miljarder/

di neoshero

2 Comments

  1. neoshero on

    Med Axfoods slutgiltiga färvärv av City Gross så blev matbutiks-oligiopolet lite starkare. Nu är det verkligen bara Ica, Axfood (Willys, Hemköp & City Gross) och Coop man har att välja på. Kan Lidl rädda oss?

    Från artikeln:
    >Axfood förvärvar resterande del av City Gross vilket innebär att dagligvarukoncernen blir helägare till kedjan. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.

    >”Vi tror mycket på City Gross och som ägare kommer vi att investera i att utveckla konceptet och effektivisera driften. Vi ser fram emot att tillsammans arbeta för att stärka kedjans position och tydligare utmana de stora aktörerna inom det växande stormarknadssegmentet, där Axfood i dag endast är närvarande genom minoritetsposten i City Gross”, säger Axfoods avgående vd Klas Balkow i ett pressmeddelande.

    >City Gross har 42 butiker framför allt i de södra delarna av Sverige och marknadsandelen uppgår till cirka 3 procent. Under de senaste tolv månaderna, fram till och med april 2024, omsatte City Gross drygt 9 miljarder kronor men det justerade rörelseresultat var negativt om 132 miljoner kronor.

    >”Axfood avser att genomföra en rad förbättringsinitiativ för att stärka kunderbjudandet, implementera kedjedrift och effektivisera verksamheten, allt i syfte att stärka City Gross till att nå lönsamhet senast 2026 och att därefter successivt stärka lönsamheten”, skriver bolaget.

Leave A Reply