5 Comments

  1. neoshero on

    Från artikeln:
    >**Elektrikerna polisanmäler Tesla för brott mot elsäkerhetslagen. Detta då Tesla inte registrerat sig hos Elsäkerhetsverket. Under ett arbetsplatsbesök vid en av Teslas laddstationer har Elektrikerna uppmärksammat att elinstallationsarbete har utförts. Elektrikerna har även fått tips om att denna typ av arbeten genomförs vid alla Teslas laddstationer runt om i Sverige.**

    >Trots detta har Tesla inte registrerat sig hos Elsäkerhetsverket, vilket innebär att arbetena är olagliga. Det är bakgrunden till den polisanmälan som Elektrikerna nu gjort mot Tesla. Alla aktörer som arbetar med el ska enligt elsäkerhetslagen vara registrerade hos Elsäkerhetsverket. Att Tesla inte är registrerat hos Elsäkerhetsverket innebär alltså att företaget inte får utföra elinstallationer enligt svensk lagstiftning.

    >”Eftersom Tesla bryter mot svensk lagstiftning måste vi reagera. Vi kan aldrig acceptera olagliga elinstallationer”, säger Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson, i ett pressmeddelande.

  2. ilovecpp22 on

    Kan folk sluta köpa Tesla-bilar? Om vi alla bojkottar Tesla så blir inte Sverige som USA:s 51:a delstat.

  3. roombabuss on

    Undrar vad den riktiga Tesla hade tyckt om det här miffot som missbrukar hans namn?

  4. Select-Building6889 on

    Inte för att vara djävulens advokat men jag ser ingenstans att det är Tesla som har gjort installationen, bara att den är gjord på Teslas stationer vilket kan göras av ej fackligt anslutna elektriker.

Leave A Reply